Dragnea: "Cel mai important este ca la şefia Curţii de Conturi să existe oameni care să nu fie dependenţi politic!"

Este important ca cei ce vor veni la conducerea Curţii de Conturi să nu fie dependenţi politic, a declarat Dragnea, cu puţin înainte ca parlamentarii puterii să-l voteze la şefia instituţiei pe Mihai Busuioc, considerat unul dintre fidelii liderului PSD.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Cel mai important este ca la şefia Curţii de Conturi să existe oameni care să nu fie dependenţi politic, a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, la dezbaterea cu privire la desemnarea conducerii instituţiei care verifică modul în care se cheltuie banul public.

"Ştiu că sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt supăraţi că eu n-am dat curs la o negociere politică şi să discutăm şi în partid. Şi îmi asum, dragi colegi, asta. Dacă vreţi să mă pedepsiţi, puteţi să mă pedepsiţi. Dar vreau să vă spun ceva - cel mai important lucru este ca aceşti oameni şi următorii doi care vor veni să nu aibă nicio dependenţă politică. Pentru că ei nu trebuie să facă ceea ce au făcut alţii de dinainte, inclusiv membrii PSD - ca să lăsăm asta cu membrii PSD care au făcut pentru PSD şi împotriva altora. Este important ca ei să înţeleagă - şi asta îi rog - depinde de fiecare dintre ei dacă vor înţelege pentru ce au fost susţinuţi", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Declaraţiile lui Dragnea au fost făcute în contextul în care, pentru postul de preşedinte al instituţiei este propus nimeni altul decât Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului şi fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea.

Reamintim că Busuioc a fost un personaj important în perioada premergătoare dărâmării lui Grindeanu. Hotnews scria la momentul respectiv că Busuioc a refuzat să îşi dea demisia din funcţia de secretar general al Guvernului, încurcând astfel planurile lui Grindeanu şi Ponta. Acelaşi Busuioc le-ar fi dat asigurări miniştrilor apropiaţi de Liviu Dragnea, precum Carmen Dan, că nu vor fi schimbaţi din funcţie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere.

Totodată, Dragnea a criticat faptul că în luările de cuvânt din plenul Parlamentului nu s-a vorbit despre "chestiuni profunde legate de activitatea Curţii de Conturi", "despre dorinţa ca această instituţie să se aplece mai mult către prevenţie."

"Sunt prea multe instituţii care doar aşteaptă să pedepsească, nu e nicio instituţie în România astăzi care să se ocupe de prevenţie. Interesul nostru ca stat şi ca naţiune care este? Să fie pedepse după pedepse sau să avem cât mai puţine greşeli şi societatea să funcţioneze bine? Nu s-a vorbit de asemenea poate despre unele abuzuri (...) care au fost făcute de unii funcţionari său consilieri de la Curtea de Conturi. Şi de-a lungul anilor s-a tot vorbit despre aceste lucruri. Cred că acestea sunt cele mai importante probleme", a declarat Dragnea.

Reamintim că marţi, comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat candidatura lui Mihai Busuioc pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. Pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a fost validat Nicu Marcu, iar pentru cea de consilier de conturi - Aurel Dumitru.

De asemenea, Dan Lucian Vlădescu a fost aprobat de comisiile de buget pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit, iar pentru poziţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, teleormăneanul Florin Tunaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne