Dragnea: Dacă Iohannis nu-l desemna vineri pe Grindeanu, convocam Parlamentul pentru suspendare

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că avea de gând să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară şi să-l suspende pe Klaus Iohannis dacă şeful statului nu ar l-ar fi desemnat vineri pe Sorin Grindeanu în funcţia de prim-ministru.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îl desemna vineri pe Sorin Grindeanu în funcţia de premier, coaliţia PSD-ALDE ar fi dat undă verde procedurii de suspendare a şefului statului, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Am aşteptat până în ultima clipă. Ultima discuţie pe care am avut-o aseară [joi - n.r.] cu dl Tăriceanu fusese ca astăzi, dacă nu apărea această desemnare, să convenim pentru săptămâna viitoare convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru a urma calea unor proceduri constituţionale pentru a putea totuşi, pe o procedură pe care nu ne-am dorit-o, să instalăm totuşi Guvernul de care România are nevoie. Din păcate, suntem la practic 20 de zile de la alegeri", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, la ora 11:00 ar fi fost făciţi primii paşi în direcţia suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

"Nu mai puteam aştepta. Sigur azi convocam pentru 3 ianuarie sesiune extraordinară a Parlamentului. (...) Dacă si săptămâna viitoare trecea fără un nou Guvern erau nişte costuri economice foarte greu de reparat şi foarte multă nervozitate în populaţie", a punctat Dragnea.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, la ora 10.00, decretul de numire a lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne