Dragnea: Dincolo de zgura comunicaţională, oamenii încep să simtă în mod real lucrurile bune

Liviu Dragnea la Congres
Liviu Dragnea la Congres (Epoch Times)

Dincolo de "zgura comunicaţională", românii încep să beneficieze în mod real de pe urma guvernării PSD, a apreciat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Se pare că din ianuarie 2017 până acum au început să se întâmple lucruri bune. Dincolo de zgura comunicaţională venită din anumite părţi oamenii încep să simtă în mod real lucrurile bune. Mai este mult de făcut. În ceea ce priveşte autostrăzile, ordonanţa privind parteneriatul public-privat va fi în final publicat. Ea a fost adoptată în Guvern, dar şi până la publicare mai sunt unii pe traseu care pun piedici, pentru că îi deranjează. Va ieşi şi ordonanţa privind achiziţiile publice, care este parte din acest program de simplificare şi de stimulare a investiţiilor mari din România şi de asemenea este pregătit memorandumul pentru marile investiţii de parteneriat public privat care urmează să fie adoptat în Guvern. Nemulţumiri sunt foarte mari...

Este un lucru asumat de noi de când am preluat guvernarea, pentru că am venit în 2017 fără proiecte mature pe masă şi ele s-au elaborat şi... supărarea mea era generată în primul rând de faptul că nu simţeam o voinţă serioasă din partea anumitor oficiali de a depăşi, de a ocoli aceste piedici care sunt inventate şi puse mereu în calea acestor investiţii. Ele au început să fie extrase şi lucrurile încep să funcţioneze foarte bine", a declarat Dragnea.

Şeful PSD promite noi proiecte anul acesta - autostrăzi, căi ferate şi proiecte în domeniul energiei.

"Noi suntem interesaţi să implementăm programul de guvernare, ceea ce nu e uşor. Nu e neapărat greu pentru că e el greu în sine de implementat, ci pentru că trebuie să dăm la o parte toate frânele care apar... ştiţi, că în povestea aia când (Făt-Frumos) avea zmeul în spate şi aruncă tot felul de... pieptene, gresie şi aşa mai departe", a afirmat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, arhitectura sistemului administrativ poate complica birocraţia, însă cele mai mari probleme le ridică circuitul de avizare şi aprobare.

"Aici avem cele mai mari probleme, ca să ne înţelegem foarte clar. Aici avem cele mai mari probleme generate de funcţionari care ezită să spună "da" sau să avizeze anumite acte normative, unii probabil de teamă pentru că merg pe ideea dacă nu semnez nu păţesc nimic şi alţii poate în mod deliberat, dar este o luptă care se duce în fiecare zi, o luptă surdă care se duce în fiecare zi şi sperăm să câştigăm şi câştigăm redută cu redută, ceea ce nu e foarte simplu", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne