Dragnea iese la rampă după 11 zile de la măcel. Tema centrală: conspiraţii împotriva României şi a sa

Dacă ajungi să foloseşti violenţa în confruntarea politică, înfrângerea este doar o chestiune de timp.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Marţi seară, în aceeaşi zi în care Carmen Dan apărea în Comisia de Apărare în Parlament, unde reuşea să nu răspundă la niciuna dintre întrebările presante ale unei ţări traumatizate de imagini ale unei noi mineriade, Liviu Dragnea a avut o apariţie extrem de flamboaiantă la Antena 3 moderată de Alessandra Stoicescu.

Emisiunea, de 2 ore, a debutat frontal. Dragnea a subliniat creşterea economică de care s-ar bucura România. Pe fondul acestei epoci de glorie, liderul PSD a demarat propaganda îndreptată împotriva "unora dintre multinaţionale" care ar avea interese economice contrare României, pe care nu a ezitat să le înfiereze că ar sponsoriza proteste - "finanţează #rezist".

Cea mai şocantă, poate, afirmaţie a venit la scurt timp după aceea, Dragnea afirmând în două rânduri că se încearcă eliminarea sa inclusiv fizică, detaliind la un moment dat despre un incident care s-ar fi petrecut în urmă cu 1 an şi ceva, în care patru străini cazaţi la Athenee Palace ar fi fost implicaţi într-o încercare de asasinare.

La insistenţele realizatoarei, a fost menţionat numele magnatului George Soros, deşi nu a fost învinuit direct.

Nu este prima oară când numele lui Soros, multinaţionalele şi Klaus Iohannis, învinovăţit de foarte multe ori pe parcursul emisiunii, sunt subiecte ale declaraţiilor lui Liviu Dragnea. Poate şi acesta este motivul pentru care afirmaţiile sunt din ce în ce mai şocante.

Ai bănui că nu se vor trece unele linii. Asemenea afirmaţii sunt grave şi aruncarea lor pe un post de televiziune, fără motivaţii serioase, fac rău României, chiar şi în cazul în care ar fi complet adevărate.

Te-ai gândi că serviciile se vor autosesiza, este vorba totuşi de preşedintele Camerei, al treilea om ca poziţie în stat, care îl învinuieşte pe primul om în stat - preşedintele - de instigare la o lovitură de stat, printre multe alte lucruri. Fără să aducă nici umbră de argument.

Apoi au fost luate la ţintă serviciile. Clientul numărul unu fiind Pahonţu, şeful SPP, dar şi SIE - învinuită că nu-i trimite niciun fel de informaţii lui Dragnea, şi SRI, condus de Eduard Hellvig "care nu stăpâneşte bine" oamenii bănuiţi a fi parte a statului paralel, "care nu a murit odată cu Maior şi Coldea". Există infliltraţi chiar prin ministere, ni s-a spus. Adversarii par să fie eterni şi omniprezenţi pentru Liviu Dragnea, aşa cum erau şi în cazul dictaturii comuniste. Nu poţi fi suficient de vigilent, piatra de temelie a delirului.

Au urmat referiri la presupusa lovitură de stat care ar fi avut loc pe 10 august. Jandarmii şi-au făcut datoria, evident, jelanie pentru incidentul cu femeia jandarm - unul dintre cele mai controversate din Vinerea Neagră - nicio menţionare despre zecile de mii de oameni gazaţi şi apoi vânaţi pe străzi, nicio vorbă despre abuzurile sistematice comise de trupele de şoc ale Ministerului de Interne care înjurau şi băteau oameni şi presa la întâmplare, fără jenă, de parcă ne-am afla în Africa.

Ultima parte a emisiunii a fost presărată cu promisiuni despre mărirea pensiilor, care s-ar vota în octombrie, şi despre numeroase proiecte de infrastructură care vor fi realizare cât de curând, inclusiv canalul Dunăre-Bucureşti. Toate acestea realizate de un Guvern Dăncilă, care se bucură de încrederea totală a liderului PSD.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea au pictat un tablou de zonă crepusculară, de război atomic, de luptă perpetuă cu organizaţii nevăzute, nenumite şi nebănuite, un conflict în care "exteriorul" de altfel nespecificat al României vrea răul celui care asigură bunăstarea românilor şi are grijă ca ei să se bucure de bogăţiile patriei. O epopee în care duşmanii sunt nenumiţi, dar eroii sunt evidenţi.

Dar, dacă zgârii niţel poza, o altă realitate rânjeşte de sub stratul subţire de vopsea. Întreaga emisiune a fost axată pe un mesaj electoral. Strângeţi rândurile în jurul liderului ajuns ţinta duşmanilor României, care va aduce lapte şi miere. Dar noi nu suntem în campanie electorală. Suntem în plină cădere a popularităţii PSD în sondaje, din cauza eşecului total de guvernare, a corupţiei generalizate, a izolării complete a României în exterior.

Cartea pe care o joacă Liviu Dragnea este extrem de periculoasă, şi o ştie, aşa cum o ştiu şi cei care încă îl susţin. Membrii PSD vor fi îngropaţi odată cu Liviu Dragnea, atunci când creşterea retoricii nu mai produce efectele scontate.

UE pare că se trezeşte, iar SUA ameninţă deja cu îngheţări de active pentru conducerea PSD care girează măcelul de vineri, 10 august.

Presăraţi peste toate acestea ieşirea lui Vâlcov cu afirmaţiile despre o aşa-zisă racolare de către KGB, şi coctailul nebuniei pe Dâmboviţa este gata.

Dar, după părerea mea, nu este nicio îndoială. Urmează o toamnă fierbinte. România este măcinată de un război intern pe viaţă şi pe moarte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii