Dragnea îi face agenda lui Ponta. Trebuie menţinut deficit de sub 2% din PIB, pentru a uşura negocierile cu FMI

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

La finalul negocierilor de joi pe tema Codului Fiscal, în cadrul cărora PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns la un consens politic, preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că această nouă etapă din politica românească - etapa negocierilor şi a colaborării - va continua, următorul proiect supus dezbaterii fiind bugetul de stat pe 2016.

Dragnea susţine că obiectivul comun al formaţiunilor participante la negocieri este ca atât prin Codul Fiscal, cât şi prin bugetul de stat pe 2016, să fie respectată ţinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB, un semnal pentru partenerii internaţionali ai României "pentru a uşura negocierile pe care Guvernul sigur le va avea cu aceştia", informează hotnews.ro.

Guvernul urmează acum să prezinte proiectul de buget până pe 15 noiembrie, liderii formaţiunilor parlamentare urmând să continue colaborarea şi negocierile pe marginea acestui proiect, după modelul Codului Fiscal. Potrivit Mediafax, Dragnea a mai precizat că discuţiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilităţii şi a precauţiei.

"Am discutat şi despre legea salarizării. Aşteptăm şi noi şi cei din opoziţie ca Guvernul, Ministerul Muncii să finalizeze negocierile cu partenerii sociali şi, după ce vor finaliza, vom avea pe masă un draft şi vom lucra şi pe legea salarizării cu colegii din opoziţie după acelaşi model. Dacă discutăm despre o lege a salarizării este un document important. Eu asta vreau ca temele majore să fie un consens, să dureze, şi noi şi colegii din opoziţie avem aceeaşi abordare, un climat politic bazat pe dialog.

Eu cred şi cred că şi colegii din opoziţie vor fi de acord ca discuţia pe ordonanţa privind salariile demnitarilor să fie făcută odată cu eventualul proiect al salarizării când vine în Parlament. Ceea ce am spus că dacă mărirea salariilor demnitarilor este parte din legea mare a salarizării este un lucru foarte bun", a declarat Dragnea, admiţând însă că, până atunci, ordonanţa adoptată de premierul Ponta îşi produce efecte şi demnitarii îşi primesc salariile majorate.

FMI a recomandat României, la începutul lunii august, să tempereze amploarea şi viteza de implementare a măsurilor de politică fiscală, precum şi noile planuri de cheltuieli pentru a reuşi să reducă treptat datoria publică, să relaxeze povara fiscală şi să finanţeze proiecte noi, titrează agenţia de presă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne