Dragnea îi taie avântul lui Ponta. Şefia Camerei Deputaţilor devine un vis îndepărtat

Dornic să devină şef peste deputaţi, fostul premier Victor Ponta îşi poate lua gândul de la scaunul lui Valeriu Zgonea. Cel puţin până după parlamentare.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a stricat planurile lui Victor Ponta de a preluat şefia Camerei Deputaţilor după debarcarea lui Valeriu Zgonea. Florin Iordache va rămâne preşedinte interimar al forului până după alegerile parlamentare, decizie luată marţi de Comitetul Executiv Naţional al PSD, la comanda lui Liviu Dragnea.

"Nu consider că acum această funcţie este esenţială şi merită atâta patimă, atâtea discuţii, atâta dezbatere. Obiectivul meu şi al întregului partid este să câştigăm alegerile parlamentare. În aceste condiţii am avut tot timpul asta în minte că am nevoie de toţi oamenii lângă mine în campania electorală şi nu numai, începând de săptămâna viitoare fiecare coleg în frunte cu mine va primi nişte lucruri foarte clare de făcut, acţiuni foarte clare pe care ar trebui să le întreprindă. În acest sens, în ultima perioadă, au fost vehiculate nume pentru această funcţie — Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ştefan, Florin Iordache, Mihai Tudose şi alţii.

De toţi aceştia partidul are nevoie în teritoriu, în judeţe, să discute cu oamenii noştri, să-i ajute la organizare şi în pregătirea alegerilor din toamnă. În aceste condiţii, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Care a fost reacţia lui Ponta

Întrebat dacă decizia luată de Liviu Dragnea reprezintă o înfrângere sau o victorie pentru el, fostul premier Victor Ponta a replicat: "Doamne fereşte. La câte victorii şi înfrângeri am deja la palmares... Unii o să zică că e o victorie că nu e nimeni, alţii o să zică că e o înfrângere". "Eu zic că e bine că nu e nicio ceartă în PSD".

"Vă pregătiseţi dumneavoastră de lupte, dar am zis foarte clar: dacă Liviu mă susţine, candidez, dacă nu mă susţine, nu candidez, că nu-mi trebuie vreo funcţie în mod special. Liviu a venit cu propunerea să nu fie nimeni. Perfect", a adăugat fostul premier.