Dragnea îl prezintă pe Iohannis drept duşman naţional. Anunţă convocarea CSAT, dar nu pentru 10 august

O treime dintre membrii CSAT ar fi semnat pentru convocarea consiliului, subiectul discuţiei urmând să fie faptul că preşedintele Iohannis blochează rectificarea bugetară, a susţinut Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi seara, la Antena 3, că premierul Dăncilă a trimis o scrisoare la Cotroceni prin care cere convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Motivul convocării nu este - aşa cum s-ar fi putut aştepta mulţi cetăţeni - Jandarmeriada din 10 august, în timpul căreia zeci de mii de români au fost gazaţi şi agresaţi, ci faptul că "preşedintele" Iohannis blochează rectificarea bugetară.

Potrivit lui Dragnea, scrisoarea ar fi semnată de o treime dintre membri CSAT şi ar fi ajuns deja la Cotroceni.

"Iohannis nu lasă nimic pe care să nu-l blocheze, dacă poate. Orice. Acum blochează rectificarea bugetară, pentru că unii să cheltuie în continuare bani, ca să spună 'nu mai poţi să-mi tai banii, pentru că deja i-am cheltuit'.", a declarat Dragnea, în condiţiile în care Administraţia Prezidenţială a atras atenţia că în urma rectificării bugetare va rămâne fără bani pentru a-şi onora obligaţii internaţionale, precum organizarea Summitului Iniţiativei celor Trei Mări.

Dragnea a mai susţinut că s-a făcut un control de la Finanţe şi şi-a exprimat speranţa că se va da cât mai curând publicităţii raportul domnului Teodorovici.

"Să vedem într-adevăr dacă omul nu mai are bani de deplasări. Să vedem dacă procedurile financiare au fost respectate cum trebuie şi ce măsuri dispune Ministerul de Finanţe. Cred că foarte multă lume aşteaptă să vedem unde e adevărul şi unde e minciuna şi manipularea", a adăugat Dragnea, precizând că aşteaptă cât mai curând raportul din partea ministrului de Finanţe cu privire la bugetul Preşedinţiei.