Dragnea încearcă să bagatelizeze fronda Vioricăi Dăncilă: "Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi seara, la Antena 3, că premierul Viorica Dăncilă "a ezitat" să vină în Parlament pentru remanierea Guvernului prin restructurare guvernamentală pentru că, probabil, s-a gândit că nu e sigură majoritatea PSD-ALDE, aceasta deşi cei din coaliţie au asigurat-o că nu sunt probleme din punctul acesta de vedere.

"În coaliţie, la noi în partid, am susţinut aproape toţi că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului. Şi erau mai multe variante de schimbare a structurii Guvernului, nu ceva spectaculos, ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă nişte propuneri de miniştri că n-au ţinută .(...)

Prim-ministrul a ezitat să vină în Parlament cu această procedură, probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea, noi i-am prezentat, şi partidul, şi am avut întâlnire şi în coaliţie luni, i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere.

Ar fi fost pentru Guvern, în primul rând, un mesaj de forţă foarte serios, că nu stă la discuţie cu Iohannis şi nu intră în jocul lui Iohannis, dar până la urmă eu nu mi-am permis şi nu pot să îmi permit niciodată să forţez un prim-ministru, vorbim de prim-miniştri care ar putea fi de la PSD", a declarat Dragnea.

Şi, în condiţiile în care Dăncilă a declarat tranşant că nu îşi doreşte restructurare, Dragnea a încercat să minimizeze împotrivirea premierului susţinând că, deşi ministerele conduse de interimari nu au tot atâta forţă, nu este o dramă şi se va merge mai departe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne