Dragnea: "Iohannis zapciul vrea să ia cu japca Parlamentul şi Guvernul"

Încercarea Opoziţiei de a-l da jos atât pe el cât şi pe Florin Iordache de la şefia Camerei Deputaţilor e o încercare a lui Iohannis de a lua cu japca o instituţie a statului care îl deranjează, a susţinut miercuri Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD),
Liviu Dragnea (Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat, miercuri, un nou atac la adresa preşedintelui după ce Opoziţia a încercat să îl dea jos de la şefia Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Dragnea, încercarea Opoziţiei de a-l revoca din funcţie este o încercare disperată a lui Iohannis de a lua "cu japca" o instituţie a statului.

"Astăzi am văzut încă o încercare disperată şi eşuată de a prelua o cu japca o instituţie a statului. Aşa au vrut să ia cu japca şi Guvernul şi vor să îl ia în continure cu japca, vor să ia cu japca şi Parlamentul României şi vor să ia şi România. Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sibiu aşa vrea să ia cu japca şi aceste instituţii care îl deranjează. Are o atitudine dictatorială absolută. Ăsta e preşedintele nostru, Iohannis zapciul", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce legătură are Iohannis cu cele întâmplate azi în Parlament, Dragnea a declarat că nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Iohannis şi a adăugat că de săptămâni bune o parte dintre liberali şi unii foşti membri PSD se lăudau că îl au în spate pe Iohannis "care împinge lucrurile şi care îi protejează şi încurajează să se mobilizeze pentru a da jos Guvernul, pentru a lua cât mai mulţi membri PSD şi revoca conducerea Camerei."

Liviu Dragnea a mai susţinut că Florin Iordache i-ar fi spus că un deputat PNL i-ar fi zis să se ridice de pe scaunul de unde prezida şedinţa Camerei Deputaţilor, că are mandat clar de la Iohannis.

"Dacă faci lucru ăsta te vom face preşedintele PSD-ului", i-ar fi zis liberalul lui Iordache.

Miza ridicării lui Iordache ar fi fost ca şedinţa să fie prezidată de Marilen Pirtea care să fi pus pe ordinea de zi revocarea lui Iordache şi a lui Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor.

În sprijinul scenariului că am avea de a face cu un plan bine coordonat, Dragnea a mai invocat faptul că astăzi Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei a fost convocată la DNA, pentru ca în plen să rămână un singur vicepreşedinte, Marilen Pirtea, şi acesta să conducă şedinţa.

Reamintim că acest scenariu a fost lansat anterior de Olguţa Vasilescu. Interesant este însă că Florin Iordache, care dăduse deja declaraţii presei, nu le-a menţionat jurnaliştilor acest lucru. Pe de altă parte, deputatul PNL la care se face referire - Neagu - ar fi negat că acest lucru s-a întâmplat.

Întrebat dacă Iordache a refuzat să supună la vot cererile liberalilor de teamă că PSD a pierdut majoritatea, Dragnea a evitat un răspuns direct, răspunzând cu un "o să vedem dacă avem majoritate".

Mai multe informaţii despre încercarea Opoziţiei de a îi da jos pe Dragnea şi Iohannis de la şefia Camerei Deputaţilor puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne