Dragnea l-a convins pe Tăriceanu şi forţează debarcarea lui Tudorel Toader (surse HotNews)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi renunţat la susţinerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în urma negocierilor cu liderul PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a convins pe colegul său de alianţă de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi forţează plecarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, din Guvern, au declarat surse politice pentru hotnews.ro.

Dragnea s-ar fi arătat extrem de iritat de prestaţia ministrului Justiţiei, care a refuzat să-şi asume o ordonanţă privind amnistia şi graţierea şi, potrivit surselor citate, Tăriceanu ar fi făcut un pas în spate în ceea ce priveşte susţinerea acestuia.

"Tăriceanu nu vrea să se mai implice în conflictul Dragnea-Toader şi îl lasă pe liderul PSD să gestioneze situaţia de la Ministerul Justiţiei", au explicat sursele citate.

În schimb, ALDE, prin intermediul secretarului general Daniel Chiţoiu, ar fi negociat şi obţinut susţinerea proiectelor legislative dar şi a intereselor de grup. Printre cele negociate se numără mai multe proiecte de lege, păstrarea lui Teodor Meleşcanu la ministerul de Externe, numirea unor noi secretari de stat, adoptarea unor amendamente la legea offshore.