Dragnea: Legile justiţiei vor fi adoptate cu sau fără avizul Comisiei de la Veneţia

Controversatul proiect de modificare a legilor Justiţiei promovat de ministrul Tudorel Toader va fi adoptat în această sesiune parlamentară, a subliniat preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Noile legi ale Justiţiei vor fi adoptate în această sesiune parlamentară, cu sau fără punctul de vedere scris al Comisiei de la Veneţia cu privire la modalitatea de numire a procurorilor de rang înalt, a anunţat miercuri, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Noi vrem ca în această sesiune aceste legi să fie adoptate, cu precizarea că am văzut discuţii astăzi despre solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneţia pentru această procedură. Pentru mine, nu mi se pare important. Noi ducem legile la capăt la adoptare. Ce spune Comisia de la Veneţia, că spune în decembrie, că spune în ianuarie, putem să facem după aia o completare la lege, dar nu stăm cu toate legile justiţiei aşteptate până când ne spune Comisia de la Veneţia că trebuie să numească X sau Y", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În aceeaşi zi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a depus la Parlament draftul de solicitare de aviz către Comisia de la Veneţia, urmând ca acesta să fie trimis de membrii comisiei conduse de pesedistul Florin Iordache.

Potrivit lui Toader, răspunsul Comisiei de la Veneţia poate veni cel mai devreme în prima decadă a lui decembrie. În cazul în care comisia va avea agenda încărcată şi nu se va putea pronunţa, atunci răspunsul va putea parveni peste alte 3 luni.