Dragnea: Mitingul diasporei este politic! Sper să fie paşnic

La două luni după ce a adus circa 200.000 de oameni în Piaţa Victoriei ca să protesteze contra "statului paralel", Liviu Dragnea acuză că mitingul din 10 august, pentru care diasporenii au făcut mii de kilometri, este unul politic.
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel"
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel" (Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi seara, la România TV, că mitingul românilor din Diaspora, ce urmează a avea loc vineri în Piaţa Victoriei, este unul politic. De asemenea, Dragnea a insinuat că protestul ar putea să nu fie unul paşnic.

"Este un miting politic. Orban a spus că merge, USR merge. Cioloş a spus că merge. Nici măcar organizatorul nu şi-l mai asumă", a spus Dragnea, citat de Agerpres, la RTV.

Întrebat dacă este de părere că mitingul constituie o lansare de candidatură la preşedinţie a lui Dacian Cioloş, Dragnea a răspuns: "O să discutăm după protest. Nu vreau nici să estimez, nici să transmit mesaje".

De asemenea, Dragnea a mai ţinut să declare că el speră că mitingul va fi unul paşnic: "Îmi exprim speranţa că vor fi proteste paşnice. Doar îmi exprim această speranţă. Fiecare decide ce vrea să facă".

"Jandarmii, aduceţi-vă aminte, au fost loviţi, au fost bruscaţi, au fost răniţi. Totuşi, chiar şi-au făcut datoria, fără să provoace ei violenţă. O să vedem mâine, până la urmă", a mai declarat Dragnea, întrebat fiind dacă jandarmeria va fi pregătită.

Liderul PSD şi-a exprimat "speranţa" că protestul va fi paşnic în contextul în care Jandarmeria a surprins ieri opinia publică lansând avertismente fără precedent. Jandarmii au transmis că nu vor tolera niciun fel de insubordonare civică şi violenţă şi au anunţat că vor ieşi cu "ţestoase", cai, câini. Pe de altă parte, protestatarii susţin că mitingul va fi unul paşnic. De exemplu, întrebat ieri de Epoch Times cum va aborda Rezistenţa (grup cu zeci de mii de susţinători) protestul din Victoriei, în contextul avertismentelor Jandarmeriei, Andi Cîrlan, unul dintre reprezentanţii grupului, a susţinut că, din moment ce jandarmii vin cu cai etc., protestatarii vor veni cu copii, baloane, cretă colorată.

Referitor la miting, reamintim că numeroşi români din străinătate s-au pornit la drum, mii de kilometri, cu avioane, maşini etc. pentru a fi în ţară la protestul de astăzi. Diasporenii au început să ajungă încă de ieri în Piaţa Victoriei.