Dragnea, nemulţumit de doi miniştri. Grindeanu: "Remanierile nu le facem la televizor"

Numărul 1 din PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat public nemulţumit de doi dintre membrii echipei guvernamentale - ministrul Justiţiei şi ministrul de Finanţe. Cum răspunde premierul Sorin Grindeanu?
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a explicat, la Antena 3, că îi monitorizează pe toţi miniştrii Cabinetului său, iar eventualele decizii de remaniere nu se fac "la televizor", ci în urma unei analize serioase şi a discuţiilor în cadrul coaliţiei de guvernare.

Grindeanu a fost întrebat care este poziţia sa având în vedere nemulţumirile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

"Eu îi monitorizez pe toţi miniştrii şi nu sunt singurul, sunt convins. Inclusiv domnul preşedinte Liviu Dragnea monitorizează nu doar Guvernul, ci şi celelalte instituţii. Remanierile nu le facem la televizor. Analizăm, tragem linie, discutăm cu preşedintele Liviu Dragnea. Trag o concluzie ca şi prim-ministru vizavi de modul în care unii sau membrii echipei guvernamentale şi-au făcut treaba. Prezint concluzia pe care o am şi o discutăm - aşa cum am făcut toate celelalte lucruri - cu partidul din care fac parte, împreună cu preşedintele Liviu Dragnea şi în coaliţia care susţine acest Guvern", a precizat Grindeanu, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a explicat că este datoria sa să îi monitorizeze pe toţi membrii echipei guvernamentale.

"Sunt lucruri absolut normale, sunt termene, sunt măsuri pe care trebuie să le adoptăm şi pe care trebuie să le facem într-un mod cât se poate de clar şi de transparent, fără patimă personală sau chestiuni care ţin de chimie personală. Aici lucrurile sunt cât se poate de serioase", a explicat Grindeanu.

Pe de altă parte, şeful Guvernului susţine că este "mulţumit de mare, mare parte din miniştri", pentru că "au făcut ceea ce trebuiau să facă, ca şi măsuri, în primele trei luni".

Întrebat dacă nu exclude o remaniere, în cazul în care PSD decide acest lucru, Grindeanu a răspuns: "În primul rând trebuie făcută această analiză şi o fac cu toată echipa. Îmi prezint, normal, punctul de vedere ca şi căpitan de echipă, până la urmă, la Guvern, ca şi prim-ministru, prezint lucrurile astea coaliţiei de guvernare".

A vorbit sau nu a vorbit cu Dragnea despre despre nemulţumirile pe care le are liderul PSD?

"Eu vorbesc cu domnul preşedinte Liviu Dragnea de foarte multe ori pe zi, contrar a ceea ce se încearcă a se spune şi din interior, şi din exterior. Suntem doi oameni politici extrem de responsabili, care ne înţelegem fiecare dintre noi rolul pe care îl avem şi unde suntem fiecare dintre noi şi care ne dorim un singur lucru, principal, ca tot ceea ce noi am spus, ceea ce ne-am angajat să facem, să facem", a fost replica lui Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne