Dragnea, nerăbdător să îngenuncheze "Sistemul": Mai e foarte puţin. Nu ne pot închide pe toţi!

Acest "Sistem" ocult, corupt în profunzime, care era aproape să devină poliţie politică, a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovaţi, a virusat şi a otrăvit un sistem public în România, însă adevărul iese la iveală şi toţi cei implicaţi vor trebui să dea socoteală, a avertizat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

"Sistemul" nu mai are multe zile, din ce în ce mai mulţi oameni vor începe să vorbească după afirmaţiile făcute public de colonelul SRI Daniel Dragomir, fostul adjunct al generalului Florian Coldea, a declarat marţi seară, la Antena 3, preşedintele PSD Liviu Dragnea, politician condamnat penal într-un dosar, trimis în judecată într-altul şi aflat în centrul altor investigaţii demarate de procurorii anticorupţie.

"Vor fi mulţi care vor începe să vorbească, din toate zonele, au început să prindă curaj, au văzut că eu n-am cedat, că Parlamentul începe să înţeleagă care este rolul său şi parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă. Sunt absolut sigur că toţi cei care mai susţin în continuare acest sistem corupt în profunzime, care a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovaţi, care a virusat, a otrăvit un sistem public în România - toţi cei care îl mai susţin, de teamă, din interes, sau din prostie, sunt din ce în ce mai puţini şi nu înţeleg că procesul este ireversibil, cu toate manipulările care au fost făcute până acum, dar care au din ce în ce mai puţin efect. Încep să nu mai ţină, pentru că încep să apară tot mai multe dovezi evidente şi în faţa evidenţei orice om normal cedează, adică este aproape imposibil să convingi un om normal şi de bună credinţă să se lase dus de un val de manipulare când avem nişte dovezi evidente", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că toate aceste lucruri se vor lămuri la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, iar dacă va fi cazul se va înfiinţa şi o comisie specială de anchetă, mai ales dacă, în condiţiile în care se vor face verificări serioase, se va ajunge şi la alte persoane de la vârful SRI decât cele în jurul cărora s-a creat "o legendă".

"Cred că trebuie să ajungem la adevăr să vedem cât e legendă sau nu cu Florian Coldea [fostul număr doi din SRI - n.r.]", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă fostul director al SRI George Maior ar fi putut să gireze acţiunile generalului Coldea, şeful PSD a replicat: "Nu am de unde să ştiu asta deocamdată, dar eu cred că nici în cazul ăsta nu trebuie să mergem aşa, după fel, cum ar spune Gică Hagi, dacă se fac audieri şi cred că se va dori să fie o verificare serioasă, atunci se dau legendele la o parte şi se face o verificare pe documente, pe fapte, pe declaraţii, pe evidenţe".

Din punct de vedere instituţional, Dragnea susţine că fostul prim-adjunct al SRI nu ar fi putut "să facă de capul lui toate aceste lucruri" care au fost prezentate de colonelul Dragomir - personaj cercetat în dosarul "Black Cube" care vizează spionarea şi hărţuirea şefei DNA.

Şeful PSD îl invită pe colonel să spună şi în faţa Comisiei SRI ceea ce a susţinut în presă, respectiv că "se aruncă o plasă ca să se facă interceptări, vezi Doamne, pentru terorism, sau bănuiţi de terorism, politicieni, jurnalişti, sau alţii şi după ce aruncau plasa cereau interceptările şi hai să ne uităm pe stenograme poate un cuvânt de la unul, o frază de la altul, poate le putem pune într-un anume fel şi hai să pornim un dosar".

"Asta ce spune? Că s-a mers pe ţinte, s-au stabilit ţintele, probabil s-a făcut o listă. Probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere la un moment dat, sau alte instituţii. Sunt sigur că se vor mai auzi foarte multe lucruri care vor confirma ceea ce deja s-a spus. Nu ne pot închide pe toţi. Mai e foarte puţin", a punctat Dragnea.

Colonelul a acuzat că şefa DNA şi generalul Coldea aveau colaborări pentru a obţine sentinţe favorabile în justiţie. "Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie", a susţinut Dragomir, adăugând că orice serviciu foloseşte inclusiv "acoperiţii" în presă, iar pe câţiva care ar fi răspuns la ordinele binomului i-a cunoscut şi el.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă [şeful Direcţiei Juridice a SRI - n.r.] sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a afirmat Dragomir, tot la Antena 3.

Reamintim că Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Ceea ce s-a pornit nu se va opri

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că nu a discutat până acum pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu el este cel care trebuie să deschidă discuţia.

"Vă spun fără niciun fel de rezervă, cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuţia. Am aşteptat şi încă mai aştept. Nu e obligatoriu să purtăm o astfel de discuţie, dar asta nu înseamnă că ceea ce s-a pornit se va opri", a afirmat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, Parlamentul, prin atribuţiile pe care le are, poate contribui la "aflarea adevărului", pentru că "încă sunt multe zone bolnave în societatea românească şi într-o parte din instituţiile din România".

"Eu am încredere că - poate nu în ritmul sau în viteza pe care ne-o dorim cu toţii - încet, încet adevărul iese la iveală şi toţi cei sau şi cele care au procedat aşa la un moment dat vor da socoteală. Niciun sistem care era aproape să devină un sistem de poliţie politică nu poate rezista, la un moment dat se distruge. Au fost prea multe situaţii semnalate de dvs şi de colegi de-ai dvs de mulţi ani de zile şi totul rămânea la nivelul de bârfă, nu sunt probe, sunt posturi ostile, sunt jurnalişti, politicieni care se opun luptei anticorupţie. Uite că încep să apară informaţii", a subliniat Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor pretinde că unii oameni cu funcţii importante în stat au depăşit o linie roşie şi, practic, prin acţiunile lor lovesc la temelia statului şi calcă pe cadavre.

"Vor fi multe nopţi de nesomn pentru mulţi, au depăşit o linie roşie, pur şi simplu. În sensul că după linia asta roşie loveşti la temelia statului şi calci pe prea multe cadavre. Este suficient, ţara aceasta are un potenţial de dezvoltare uriaş, nu putem să mai stăm indiferenţi când ţara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestaţi oameni de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoşi în piaţa publică politicieni care au românism în ei şi care vor să schimbe lucrurile în bine, jurnalişti care au ţinut de-a lungul anilor flacăra aprinsă, cu toate furtunile şi cu toate ameninţările. Nu mai merge. În perioada următoare o să vedem lucruri urâte şi comportamente urâte, o să vedem disperare, dar în rândul populaţiei a început să crească foarte mult speranţa că se poate, că în Româna putem avea speranţa ca niciunui român să nu-i fie frică de nicio instituţie, ci doar de lege", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne