Dragnea: Nu intenţionez să merg prim ministru acum!

În timp ce Avocatul Poporului a întreprins demersuri pentru a anula legea care le interzice condamnaţilor penal să acceadă la funcţii în Guvern, Dragnea susţine că nu are nici cea mai vagă intenţie de a deveni premier, cel puţin nu acum sau anul acesta.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD a negat că ar intenţiona să devină premier, după ce Avocatul Poporului a contestat la CCR legea care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern.

"Nu sunt un om iresponsabil, un copil. Ieri am dat un vot de încredere şi l-am dat cu toată tăria şi convingerea. Acest Guvern va fi sprijinit de mine din toate puterile. (...) Sorin Grindeanu va rămâne prim ministru, cât îl vor ţine puterile. Dacă eu intenţionam să modific acea lege, o majoritate o modifica, e foarte simplu, putea să o modifice Guvernul aseară, sau în Parlament", a declarat preşedintele PSD.

Dragnea a mai precizat că nu intenţionează să meargă prim ministru "nici acum, nici mâine, nici anul ăsta" şi a susţinut că a devenit o obsesie pentru Cotroceni.

"Constat cu regret că este foarte posibil ca încet, încet eu să devin o obsesie pentru acel palat. (...) Nu intenţionez să merg prim-ministru acum. Nici acum, nici mâine, nici anul ăsta. (...) Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân", a precizat Dragnea la Parlament.

Reamintim că avocatul Poporului a atacat joi la CCR Legea 90/2001, care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern. Această lege i-a blocat lui Dragnea accesul spre postul de premier (post despre care liderul PSD a susţinut că i se cuvine) pe motiv că a fost condamnat la inchisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne