"Dragnea nu mai are răbdare". Dăncilă ar fi fost ameninţată să dea o nouă OUG 13 şi "se pare că a acceptat"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu mai are răbdare şi vrea să forţeze o ordonanţă de urgenţă pe justiţie, de tip OUG 13, ca să îşi rezolve problemele penale, susţine jurnalistul Mircea Marian, citând informaţii de la o reuniune informală a liderilor partidului care ar fi avut loc cu o zi în urmă.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Jurnalistul Mircea Marian susţine că are informaţii potrivit cărora preşedintele PSD, Liviu Dragnea, forţează o ordonanţă de urgenţă pe justiţie pentru a-şi rezolva problemele penale.

"Da, este adevărat că ieri, la o reuniune informală a PSD, s-a decis să se dea o ordonanţă de urgenţă pe Justiţie, tip OG 13/2017. Vasilica Dăncilă s-a speriat - s-a speriat de posibile implicaţii penale, nu neapărat de impactul extern - dar au ameninţat-o şi se pare că a acceptat, deşi a plecat foarte agitată din şedinţă.

După ce vor da ordonanţa, vor organiza un mega-miting în care poporul îşi va exprima "susţinerea nemărginită". Dragnea nu mai are răbdare. A trecut la #NextLevel", a scris Mircea Marian, pe pagina sa de socializare.

Şi jurnaliştii de la G4Media au precizat, citând surse din conducerea PSD, că Viorica Dăncilă ar vrea să demisioneze şi să se întoarcă în Parlamentul European pentru că Dragnea face presiuni pentru OUG pe justiţie, ca să îşi rezolve dosarele. Potrivit surselor respective, Dăncilă ar fi fost îngrijorată de posibilele consecinţe la nivel internaţional ale unei astfel de mişcări.

Acelaşi surse G4Media au precizat că Dragnea le-a spus, duminică, preşedinţilor de filiale judeţene ale PSD, că vrea să organizeze în luna mai, la Bucureşti, un miting de un milion de persoane în sprijinul Guvernului PSD şi al măsurilor de îngenunchere a justiţiei.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit, luni dimineaţă, cu Dragnea, înainte de Comitetul Executiv Naţional al partidului, iar discuţia dintre cei doi a durat peste o oră. La finalul întrevederii, cei doi au respins informaţiile vehiculate în presă.

Guvernul nu are intenţia să dea ordonanţe de urgenţă pe modificarea codurilor penale, a declarat Dragnea, adăugând că procedura va începe în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne