Dragnea: Nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie

Cu o zi în urmă, pesedistul Şerban Nicolae, şef al Comisiei Juridice din Senat, a propus graţierea corupţilor. "Nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie, categoric nu", s-a delimitat de iniţiativă liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Venit la Înalta Curte unde se judecă contestaţia sa faţă de condamnarea în dosarul Referendumul, preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a declarat jurnaliştilor din faţa instituţiei că nu susţine demersul colegului său Şerban Nicolae care vizează graţierea corupţilor.

"Nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie, categoric nu. Nu cred că e o grabă foarte mare cu această lege. Oricine poate depune amendamente; e cale lungă până la decizia finală", a declarat Dragnea, citat de hotnews.ro.

"Nu e cazul să ne inflamăm; oricine poate depune amendamente. Spun încă o dată guvernului şi ministrului Justiţiei: doar legea graţierii nu rezolva problema. Ei trebuie să conceapă un plan concret pentru rezolvarea problemei, trebuie investiţii în penitenciare", a mai precizat liderul PSD.

Reamintim că liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, le-a transmis ieri colegilor săi din Comisia Juridică o serie de amendamente pe care le va depune marţi la proiectul legii graţierii, iar unul dintre acestea prevede faptul că se graţiază şi cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne