Dragnea nu vrea pensie specială. "Iau în calcul demisia, cu o zi înainte de încheierea mandatului"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu vrea să beneficieze de pensia specială pentru parlamentari.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi că îşi va da demisia cu o zi înainte de finalizarea mandatului său de deputat pe motiv că nu vrea să beneficieze de legea prin care parlamentarii şi-au acordat pensii speciale.

"Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteţi spune despre mine că nu sunt «răzgândeanu». Şi nu fac afirmaţii fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmaţie în perioada în care se dezbătea legea, o fac acuma, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta.

Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situaţie delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii şi care le cereau celor de la PSD să voteze - că ştiţi foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câştigat prematur", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

"Este o lege de care eu nu doresc să beneficiez. Chiar iau în calcul: cu o zi înainte de încheierea mandatului meu să-mi dau demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de asta", a adăugat şeful PSD.

Liderul social-democraţilor militează pentru "o discuţie despre întregul sistem de pensii, să ne uităm la cei care au cele mai mici pensii din România şi să le creştem, atunci da, poate puteam discuta şi despre o mărire a pensiilor pentru tot sistemul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne