Dragnea, o nouă mişcare tactică. Vârf de lance - un fost ofiţer SRI cercetat în dosarul Black Cube

Un fost colonel SRI anchetat în dosarul Black Cube a lansat, la Antena 3, o serie de acuzaţii grave la adresa şefei DNA şi a fostului director operativ al Serviciului. A doua zi, liderul PSD Liviu Dragnea a solicitat audierea sa de urgenţă în Comisia de control a Serviciului.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fost adjunct al generalului Florian Coldea şi personaj cercetat în dosarul "Black Cube", care vizează spionarea şi hărţuirea şefei DNA, trebuie audiat "rapid" în comisia parlamentară de control a Serviciului Român de Informaţii, a solicitat marţi, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că comisia SRI, după ce mâine vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv cea de control al activităţii SRI, să-l audieze. Aşteptăm cu interes aceste audieri. Dacă se va constata că din ceea ce se va spune acolo se depăşeşte competenţa comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei alte comisii de anchetă parlamentară în funcţie de ceea ce va spune la audieri", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a subliniat că aceste acuzaţii lansate la Antena 3 de Daniel Dragomir trebuie prezentate oficial şi în faţa unei comisii parlamentare.

Mai mult, Dragnea are de gând să discute personal acest aspect cu colegul său de partid care va prelua şefia Comisiei SRI, Claudiu Manda.

În seara zilei de luni, Daniel Dragomir declara că generalul Florian Coldea, fostul număr doi din SRI, ar fi ordonat arestări şi că, odată ce comisia parlamentară îi va ridica "această oprelişte a secretului", va vorbi despre asta.

Fostul ofiţer a acuzat că şefa DNA şi fostul director operativ al SRI aveau colaborări pentru a obţine sentinţe favorabile în justiţie. "Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie", a susţinut Dragomir, adăugând că orice serviciu foloseşte inclusiv "acoperiţii" în presă, iar pe "câţiva care au răspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut şi el.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă [şeful Direcţiei Juridice a SRI - n.r.] sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a afirmat Dragomir.

Reamintim că Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne