Dragnea: Obiectivele unui guvernări nu pot fi acelea de a băga în puşcărie oameni de afaceri

Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci, dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu prilejul lansării ediţiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807, eveniment organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu trăim într-un cocon de mătase, că noi am început un proces de schimbare de atitudine şi de abordare din partea funcţionarilor publici, din partea instituţiilor de control ale statului faţă de mediul de afaceri, proces care s-a construit în mulţi ani de zile. Şi este vorba de o mentalitate construită în mulţi ani de zile în ceea ce priveşte abordarea faţă de firmele private în mod special, şi vorbesc aici de toate instituţiile de control - ANAF, alte instituţii care controlează, Parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul si cu totul alta, obiectivele unui guvernări nu pot fi acelea de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci, dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ", a declarat liderul PSD.

Interesant este că declaraţiile lui Liviu Dragnea vin la nici o lună după ce senatorul PNL Florin Cîţu a făcut public un document din care reiese ca ANAF a avut în 2017 ţintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice şi juridice.

"Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea, şi PSD, deşi au tot dezminţit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetăţenilor şi companiilor private pentru a colecta mai mulţi bani la buget. În acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptăm zilnic pentru a opri abuzurile statului (un stat minimal şi neintervenţionist). Lucrătorii ANAF... atenţie aici… au avut în 2017 ţintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice şi juridice!!! suplimentară - peste planul iniţial. Pentru 2017 ţinta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3.3 milioane lei în plus de la persoane juridice şi 650.000 lei de la persoane fizice (F8 şi F9 în tabel)", a explicat Florin Cîţu.