Dragnea: pentru a repara nedreptăţile legate de pensii, trebuie să apară bani în plus

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Pentru a fi reparate nedreptăţile care persistă de ani de zile în ceea ce priveşte pensiile, "trebuie să apară bani în plus", a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, în contextul în care subordonata sa Lia Olguţa Vasilescu a promis că legea pensiilor va fi depusă curând în Parlament.

"Este o lege foarte grea, o lege care are ca obiectiv principal îndreptarea nedreptăţilor care persistă de ani de zile. (...) Nicio pensie nu va fi scăzută. (...) Cea mai mare nedreptate o reprezintă faptul că la posturi egale, salarii egale, stagiu egal, pensiile sunt diferite. (...) Când vom avea decizia finală luată, toţi o să prezentăm cu asumare, cu (...) toată sinceritatea şi într-un mod foarte cinstit care este situaţia. Ca să reparăm aceste nedreptăţi, trebuie să apară bani în plus, adică trebuie să punem nişte bani în plus", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la România TV.

Întrebat dacă ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, are aceşti bani, liderul PSD a răspuns:

"E vorba de 7 miliarde, poate să fie vorba de 8 miliarde, de 10 miliarde, aşa ceva nu se poate susţine într-un an. Şi atunci, trebuie să avem o discuţie cinstită, o dezbatere cinstită, să hotărâm împreună în cât timp România poate suporta să aloce această sumă, ca să reparăm şi această nedreptate şi care este modalitatea prin care se fac aceste tranşe. Şi aia va fi principala dezbatere, după ce proiectul de lege va ieşi public".