Dragnea, război total cu Iohannis: Doar o minune ar putea împiedica suspendarea! E implicat în condamnarea mea!

Preşedintele Iohannis a revocat-o pe şefa DNA doar ca să îşi păstreze imunitatea şi să scape de suspendare. PSD va merge însă mai departe cu acest demers şi îl va da jos pe preşedinte, a explicat Liviu Dragnea la Antena 3.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat miercuri seară, la Antena 3, pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi implicat direct în condamnare sa şi a susţinut că suspendarea preşedintelui este iminentă, doar „o minune” ar mai putea împiedica suspendarea.

Dragnea a susţinut că are informaţia de la un ofiţer SRI care ar fi participat la o discuţie referitoare la un judecător dispus să îl condamne.

"Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a picat", a susţinut Dragnea.

"Preşedintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe. Este un ofiţer, nu îi dau nume, că sunt totuşi un om de caracter, dar care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii şi care au zis - domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare. Dacă ţine la onoarea militară şi nu are mize mici şi nu vrea să stea cu piatra asta pe inimă toată viaţa poate ar fi bine să iasă să spună, pentru ca mâine i se poate întâmpla lui", a declarat Dragnea, acuzându-l pe Iohannis că înainte de sentinţa din Bombonica vorbea despre el ca de un condamnat.

"Un ofiţer SRI, care nu e în rezervă. Sentinţa mea a fost dată prin presiune. Unul dintre judecătorii din complet a rezistat la presiune, ceilalţi doi nu au rezistat. Nu pot spune că am fost şocat în acea zi, pentru că erau multe vorbe. Aceste seminţe ale răului, ale urii îi aparţin lui Iohannis, e mult mai rău decât Traian Băsescu", a mai susţinut Dragnea în emisiunea lui Gâdea.

De asemenea, Dragnea a atacat şi o televiziune, acuzând-o că a pus presiune pe judecători:

"În continuare, eu nu mă uit la emisiunea unor sceleraţi care sunt pe alt post TV, dar acolo în două emisiuni cu nume şi prenume au fost ameninţaţi judecătorii din completul meu: "Domnu', nu mai încerca să o joci aşa. Trebuie să dai condamnare". Unde era CSM-ul? Nu a reacţionat", a acuzat Dragnea.

Totodată, Liviu Dragnea a susţinut că PSD nu renunţă la ideea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis chiar dacă acesta a revocat-o pe Kovesi, subliniind că preşedintele s-a conformat deciziei CCR de teama suspendării. Însă, susţine Dragnea, PSD nu renunţă la suspendare, dimpotrivă.

"La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Chiar nu ştiu! Adică, nu-mi dau seama ce ar putea să facă (Iohannis n.r.). Nu este obligatoriu în toamnă, se pot întâmpla foarte multe lucruri. Am şi vorbit cu colegii mei de la grup, în ultima întâlnire de la grup de luni, le-am spus că pot merge în vacanţă parlamentară, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei pentru că dacă apare ceva o să ne reîntâlnim în Parlament", a afirmat Dragnea.

"Deci nu ştiu ce ar trebui să se întâmple! Dacă dintr-o dată s-ar schimba, dacă ar înţelege că mai important decât mandatul său este destinul acestei ţări, sigur, putem discuta, dar nimic din ce a făcut până acum, din acţiunile de până acum nu dau nicio speranţa că poate interveni ceva. I-am zis asta şi dlui Tăriceanu, eu nu vreau să forţez pe nimeni. (...) Tăriceanu nu a respins ideea", a mai declarat Dragnea, care a ţinut să transmită Guvernului şi ALDE că cei care vor merge cu el înainte sunt curajoşi, iar restul vor fi nişte laşi şi fricoşi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne