Dragnea: România nu şi-a definit interesul strategic în UE. Doar preşedintele nu poate rezolva lucrul acesta

Liviu Dragnea a susţinut, marţi, la Antena 3, că se impun consultări pe tema interesului strategic al României în UE şi că vrea o relaţie normală cu Iohannis pentru ca ţara să nu fie sfâşiată.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi, la Antena 3, că intenţionează să genereze o dezbatere deschisă în Parlament pe tema interesului strategic al României în UE, căci doar Iohannis nu poate rezolva singur chestiunile legate de schimbarea polilor de putere în UE.

Potrivit lui Dragnea, România se află într-un moment de cumpănă şi, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a declinat propunerea de consultare cu partidele pe tema direcţiei de politică externă, va lansa el o dezbatere în Parlament.

"Faptul că suntem în UE este în regulă, dar trebuie să vedem: intrăm într-un fel de alianţă? Suntem conştienţi de cei care au decizia finală? Încercăm să ne urmărim şi interesele interne? Dacă preşedintele a declinat această propunere de consultare cu partidele, nu neapărat pentru a redefini dorinţa noastră, ci pentru a stabili care este interesul strategic şi care este mecanismul şi procedurile şi acţiunile pe care trebuie să le facem, eu vreau să generez o dezbatere în Parlament, o dezbatere deschisă despre treaba asta", a menţionat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că el vrea o atmosfera de calm şi că e nevoie de consultări, căci preşedintele nu trebuie lăsat singur.

"Eu vreau să existe această atmosferă de calm, să ne comportăm ca o ţară normală care îşi urmăreşte interesul strategic. Noi vrem, şi am văzut că toată lumea vrea aşa şi acesta a fost şi sensul apelului către preşedinte, să genereze consultări cu partidele politice. Este dreptul dumnealui să nu o facă, am înţeles şi care sunt raţiunile.(...) Sunt planuri făcute de actualul preşedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte majore pentru România. (...) În această perioadă se reaşază polii de putere în Europa. Preşedintele nu trebuie lăsat singur aici. Doar preşedintele nu poate rezolva lucrul acesta", a declarat, Dragnea, preluat de Agerpres, la Antena 3.

Liviu Dragnea a mai afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, care se află în aceste zile la Bruxelles, trebuie să se întâlnească şi să se pună de acord pentru a vorbi pe aceeaşi voce în Europa.

"Cel mai rău lucru pentru noi ar fi să comunicăm pe mai multe voci", a adăugat Dragnea.

Dragnea a mai acuzat că România nu şi-a definit încă interesul strategic în UE. În opinia acestuia, "nicio ţară din UE nu ştie unde va fi mâine" şi de aceea este nevoie "de voci coerente, de un punct de vedere comun şi articulat".

Nu în ultimul rând, liderul PSD a susţinut că îşi doreşte o relaţie normală cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Eu vreau să am o relaţie normală. I-am spus public. Un răspuns explicit nu am primit, dar urmărind şi eu atitudinea preşedintelui în ultima perioadă sper ca răspunsul să fie cel pe care îl aştept, ca relaţia să fie una normală. Aşa România poate să crească (...) Sper că descifrarea mea să fie corectă. Eu nu mai vreau să fie război Klaus Iohannis - Liviu Dragnea. Nu este nici ţara lui Liviu Dragnea, nu este nici ţara lui Klaus Iohannis, continuând acest război, sfâşiem ţara şi, la finalul zilei, nu câştigă nici Klaus Iohannis şi nici eu, ceea ce este mai puţin important, dar nu câştigă nici ţara", a afirmat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne