Dragnea se plânge de fake news: Ştiri mincinoase şi iresponsabile! Se acreditează ideea că în România e instabilitate

Se încearcă acreditarea ideii că în România o să apară din nou instabilitate politică, că totul merge rău, şi că există un singur om care ţine lucrurile sub control, şi anume, preşedintele Klaus Iohannis, susţine liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins joi seară, din platoul Antenei 3, informaţiile ieşite în presă, pe surse, potrivit cărora ar exista tensiuni între el şi premierul Viorica Dăncilă, acuzând că acestea au scopul de a crea impresia că în România este instabilitate.

Jurnaliştii de la G4Media (dar şi alţii) au susţinut, citând surse din conducerea PSD, că Viorica Dăncilă ar vrea să demisioneze şi să se întoarcă în Parlamentul European pentru că Dragnea face presiuni pentru o ordonanţă de urgenţă pe justiţie, ca să îşi rezolve dosarele penale.

"Categoric nu (există tensiuni - n.r.). În dimineaţa zilei de luni - că luni a apărut asta, când am deschis telefonul, şi eu şi doamna Dăncilă am citit ştirea. Sigur, ne-am întâlnit imediat - am avut un Comitetul Executiv Naţional la Parlament şi încercam amândoi să înţelegem de ce a apărut această ştire total mincinoasă, fără nicio legătură cu realitatea. Tot weekendul noi am fost împreună - cu doamna Dăncilă, cu câţiva colegi din Guvern, am discutat foarte mult despre legea salarizării şi despre autostrăzi. Am fost în afara Bucureştiului şi am venit împreună. (...)

Am urmărit cu atenţie şi am mai încercat să fac legătura cu alte ştiri total mincinoase. De asemenea, am făcut legătura şi cu cuvintele preşedintelui: 'Salariile le-am crescut până le-am micşorat'; dar ce era mai important, era după aceea: 'Asta provoacă instabilitate în România'. Informaţia că vezi Doamne sunt tensiuni între mine şi doamna Dăncilă a avut alt scop - să se ducă în exteriorul ţării - că în România o să apară din nou instabilitate politică, ca ambasadele să dea mai departe informaţia", a declarat Drganea, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, dincolo de faptul că este "mincinoasă", ştirea este şi "iresponsabilă", pentru că încerca să acrediteze ideea că în România totul este instabilitate, că totul merge rău, că totul este nesigur şi că există un singur om care ţine lucrurile sub control, şi anume, preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD a reafirmat că este "foarte mulţumit" de activitatea prim-ministrului Viorica Dăncilă şi a Guvernului.

"Şi noi nu facem o guvernare de vitrină, de spectacol, noi acţionăm în profunzime. Unii acţionează electoral, noi acţionăm fundamental şi în profunzime. (...) Nu stăm să răspundem la aceste minciuni şi la alte multe inepţii aruncate în spaţiul public de aşa-zişi analişti sau specialişti, economişti din opoziţie, pe noi ne interesează, măsură cu măsură, ca lucrurile să înceapă să se îndrepte", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, Liderul PSD susţine că regretă atitudinea din ultima perioadă a preşedintelui Iohannis.

"Unii se pregătesc pentru prezidenţiale, spun tot felul de lucruri. Noi în timpul ăsta schimbăm România piesă cu piesă, pentru a reuşi să punem rânduială în această ţară, unde este o mare neorânduială de foarte mulţi ani şi o simţim cu toţii, unii mai mult, alţii mai puţin. (...) Regret atitudinea preşedintelui, care s-a schimbat brusc şi regret pentru că nu-i ajută la păstrarea sau la încercarea de a construi într-un climat normal în România, dar asta nu înseamnă că noi o să dăm înapoi sau o să ne speriem sau o să renunţăm la ceea ce ne-am propus pentru binele românilor", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne