Dragnea şi Grindeanu, la cină cu Trump. Controverse pe tema evenimentului

Pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea au apărut poze cu el şi Grindeanu la o cină cu noul preşedinte al SUA şi cu mai mulţi oficiali americani. Potrivit presei, evnimentele organizate în preajma ceremoniei de învestire sunt pe mulţi bani.
Dragnea şi Grideanu, în preajma lui Trump
Dragnea şi Grideanu, în preajma lui Trump (Facebook)

UPDATE: "Cina restrânsă" cu Trump la care se laudă Dragnea pe Facebook că a participat, pare să fie în fapt un eveniment la care au asistat mai toţi oaspeţii International Trump Hotel, unde noul preşedinte al SUA a făcut o oprire surpriză, relatează Hotnews, care citează presa americană.

“Coloana liderului republican a sosit la hotelul de pe Pennsylvania Avenue NW la scurt timp după ora 21.30. Trump a luat cina în restaurantul hotelului, năucindu-i cel mai probabil pe unii dintre oaspeţii evenimentelor ocazionate de învestirea sa, sosiţi mai devreme şi cazaţi la cel mai recent deschis hotel de lux dintre cele pe care le deţine în SUA”, scrie washingtonexaminer.com.

Presa americană postează, de asemenea, imagini de la eveniment, imagini cu acelaşi ambient ca în fotografiile lui Dragnea, din care reiese că "cina în format restrâns”, cum a fost descrisă de liderul PSD, Liviu Dragnea, nu pare să fi fost deloc “restrânsă”, ci una cu public numeros unde numeroşi oameni obişnuiţi cazaţi la Hotel şi-au făcut poze şi selfie-uri cu Trump în timp ce lua masa.

Articolul integral poate fi citit aici

***

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara, pe pagina sa de Facebook, că, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, a luat parte la o cină în format restrâns alături de preşedintele ales al SUA, Donald Trump.

''Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România şi #SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us! » A fost un dialog cald şi deschis'', a scris Dragnea pe Facebook, publicând şi câteva fotografii care îl arată dând mâna peste o masă cu Trump.

La rândul său, premierul Grindeanu a distribuit postarea lui Dragnea pe pagina sa, cu următorul comentariu:

"Aseară, la Washington DC, faţă în faţă cu preşedintele Donald Trump, alături de preşedintele Liviu Dragnea. Primele întâlniri cu noii membri ai echipei de la Casa Albă, dintre care îl amintesc aici doar pe Rudolph Giuliani'', scrie Grindeanu.

Anterior anunţului de joi seara, Dragnea a postat pe pagina sa mai multe fotografii de la întâlniri cu viitorul consilier pentru securitate naţională în noua administraţie Trump şi alţi oficiali americani.

Evenimente pe bani. Mulţi bani

Reamintim că Liviu Dragnea şi Sorin Grideanu participă, în aceste zile, la evenimentele de învestire a noului preşedinte SUA, evenimente care, potrivit presei străine, costă însă bani. Mulţi bani.

Accesul la acest tip de întâlniri este pe bani, informează publicaţia Politico, din SUA, preluată de euractiv.ro, arătând că cei ce vor să aibă parte de o discuţie intimă (sau... caldă şi deschisă?) la cină cu potenţialii şefi de agenţii guvernamentale din SUA trebuie să scoată din buzunar între 100.000 şi 250.000 de dolari, în timp ce o cină cu vice-preşedintele ales Mike Pence este permisă celor care plătesc între 500.000 şi 1.000.000 de dolari - cu diferite niveluri de acces, în funcţie de suma donată - potrivit unor broşuri ale evenimentului de învestire, obţinute de Politico.

Bonus, în intervalul acestor sume (500.000 - 1.000.000 de dolari), este promisă şi prezenţa preşedintelui ales, Donald Trump, potrivit broşurii citate de Politico.

Preţul pentru fiecare dintre pachete poate fi accesat aici