Dragnea şi Tăriceanu se repliază. Moţiunea de cenzură se amână

Liderii PSD şi ALDE fac pasul în spate în privinţa moţiunii de cenzură. De unde până mai azi erau foarte hotărâţi să dea jos guvernul, cei doi anunţă acum că vor mai aştepta.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au decis să amâne depunerea moţiunii de cenzură, după ce premierul Cioloş a declarat că Executivul pe care îl conduce va modifica prevederile din Codul fiscal cu privire la scutirile de care beneficiază veteranii şi familiile lor, astfel încât să repare "nedreptatea" pe care Guvernul Ponta a provocat-o prin schimbările din 2015.

”În declaraţia de astăzi am înţeles că premierul vrea să întreprindă măsurile necesare în aşa fel încât veteranii de război, văduvele acestora să nu fie lipsiţi pe aceste drepturi câştigate.

Obiectivul principal a fost acesta. Am reacţionat la această nedreptate inadmisibilă. În funcţie de asta vom relua discuţia, dar dincolo de asta atenţionăm Guvernul că toate celelalte motive de nemulţumire rămân în picioare.

Nu s-a luat astăzi o decizie că nu depunem o moţiune de cenzură, doar am luat act de această declaraţie a premierului”, a declarat Liviu Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

La rândul său, şeful Senatului şi-a exprimat regretul în faţa jurnaliştilor că nu le poate da o ştire tare astăzi. ”Nu va fi o ştire tare astăzi în presă”.

Reamintim că Dragnea a început să ameninţe cu moţiune de cenzură acuzând că în urma unei hotărâri de guvern, aprobată de cabinetul Cioloş, veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal şi a ameninţat cu o moţiune de cenzură. Potrivit lui Cioloş însă, nedereptăţile la adresa veteranilor au fost generate de Guvernul Ponta şi de PSD, care a votat noul Cod Fiscal.

"Conform vechiului Cod fiscal, până în 2015, scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi — veteran de război, văduvă de război sau văduvă nerecăsătorită. Cota parte se aplică numai pentru proprietăţile deţinute de aceştia împreună cu alte persoane decât soţul sau soţia. Din ianuarie 2016, potrivit noului Cod fiscal, veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite beneficiază în continuare de scutirile de la plata impozitelor şi taxelor locale. Din păcate, soţiile, soţii acestora nu mai beneficiază de scutire pentru cota parte din clădirea sau terenul pe care le deţin împreună, pentru că un articol din vechiul Cod fiscal nu a fost preluat în noua lege. Este o problemă, este o nedreptate făcută veteranilor şi familiilor lor şi o vom rezolva. Dacă problema de fond a domnului Dragnea este într-adevăr scutirea de taxe a veteranilor şi a familiei acestora pentru imobilul în care locuiesc împreună, am spus-o deja clar, vom rezolva această problemă. Nu prin interpretări ale ambiguităţilor din Codul fiscal în norme, ci prin formulări clare ale Codului fiscal", a explicat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne