Dragnea şi Tudose, acuzaţi că fac praf economia. "Numai ei s-ar fi gândit să introducă impozit pe pierdere!"

Toate măsurile PSD-ALDE sunt îndreptate numai împotriva agenţilor economici oneşti! Guvernul PSD-ALDE trebuie să abandoneze proiectul de modificare a Codului fiscal, pentru că măsurile anunţate vor genera tensiuni sociale şi efecte greu de redresat, a transmis fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Niciodată nu a existat în România un asemenea consens între sindicate şi patronate, între angajaţi şi angajatori, aşa cum a reuşit Guvernul Tudose, prin măsurile fiscale pe care le va adopta, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"De la diminuarea poverii fiscale pe muncă s-a ajuns la o creştere a poverii fiscale pentru angajaţi şi angajatori şi o birocraţie fiscală suplimentară! Actul normativ pe care Guvernul se încăpăţânează să-l aprobe, reprezintă o înşelătorie extraordinară care se pune în aplicare începând cu 1 ianuarie 2018! Solicit Guvernului PSD-ALDE să abandoneze proiectul de modificare a Codului fiscal, pentru că măsurile anunţate vor genera tensiuni sociale şi efecte economice greu de redresat! O ţară întreagă îi cere Guvernului să renunţe la măsurile nocive anunţate. Este sfidător modul în care Liviu Dragnea şi Mihai Tudose susţin contrariul a ceea ce o ţară întreagă vede cât se poate de clar", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului nu reprezintă decât iluzia că fiscalitatea pe muncă va scădea. Nimeni nu poate furniza nici o garanţie că toate sumele nete încasate de angajaţi, începând cu luna ianuarie a anului următor nu vor fi mai mici.

"Cu siguranţă vor scădea salariile unor categorii de angajaţi care astăzi încă beneficiază de anumite facilităţi fiscale. Mă refer la angajaţii din sectorul IT şi la cei din domeniul cercetare-dezvoltare. În cazul acestora, scăderile sunt certe. Aşadar, PSD-ALDE loveşte fără milă exact în domeniile cele mai dinamice din economia României, în sectoarele cele mai competitive şi care aduc în ţară, anual, sute de milioane de euro sub formă de investiţii", a precizat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că toată această nebunie fiscală este rezultatul unei alte înşelătorii a PSD – Legea salarizării din sectorul public.

"Primul care a recunoscut acest lucru este chiar Liviu Dragnea, care a anunţat că fără transferul de contribuţii nu se poate implementa legea salarizării în anul 2018? În campania electorală nu a spus aşa ceva atunci când promitea salarii fără limită! Nu ne mai trebuie alte demonstraţii suplimentare că întreg programul de guvernare al PSD-ALDE a fost cea mai mare farsă din istoria democraţiei româneşti", a afirmat Raluca Turcan.

Încă două lovituri sub centură aplicate mediului de afaceri

"După ce au abandonat parţial şi nu nedefinitiv năstruşnicia cu Split TVA, şi datorită reacţiei prompte a PNL, PSD-ALDE mai dă o lovitură antreprenorilor oneşti! Le bagă pe gât celor peste 450.000 de IMM plata impozitului pe cifra de afaceri, indiferent dacă acestea înregistrează profit sau nu, precum şi o nouă taxă pe tot fondul de salarii de 2,25% denumită chiar caraghios – contribuţie asiguratorie pentru muncă.

Se vede de departe că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au lucrat toată viaţa la stat, că nu înţeleg cum funcţionează economia şi că afacerile pe care le deţin şi le conduc prin interpuşi nu au nicio legătură cu regulile economiei libere, pentru că sunt conectate şi prosperă direct din bugetul public. Numai astfel de oameni s-ar fi gândit să introducă impozit pe pierdere! Habar nu au despre ceea ce se întâmplă în economia reală şi că unii agenţi economici îşi duc viaţa de pe o zi pe alta, numai ca să păstreze angajaţii şi să plătească impozite la stat.

Cât priveşte evaziunea fiscală – nu am văzut nici o măsură de combatere a acesteia. Toate măsurile PSD-ALDE sunt îndreptate numai împotriva agenţilor economici oneşti! Liviu Dragnea şi Mihai Tudose compromit cu bună ştiinţă unul dintre cele mai favorabile momente economice, când capitalul autohton ar fi trebuit să fie sprijinit puternic de către Guvern ca să se consolideze şi să devină mai competitiv. A trecut doar un an de când au câştigat alegerile, un an însă de permanentă panică în economia şi societatea românească!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne