Dragnea, solidar cu şefii Jandarmeriei: „Acţiunea Parchetului are ca motiv timorarea forţelor de ordine”

„Convingerea mea e că jandarmii au reacţionat legal”, a declarat vineri Liviu Dragnea, comentând punerea sub acuzare a mai multor şefi ai Jandarmeriei, pentru reprimarea brutală a protestului diasporei din 10 august.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD),
Liviu Dragnea (Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ieşit în conferinţă de presă după un CEx cu scântei, a cărui miză a fost să-şi păstreze puterea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, printre altele, şi despre punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei pentru reprimarea brutală a protestului din 10 august. În opinia liderului PSD, jandarmii - filmaţi, reamintim, în timp ce loveau oameni paşnici, jurnalişti, în timp ce au gazat femei, bătrâni şi copii - au acţionat legal iar acţiunea Parchetului General de a-i pune sub acuzare pe şefii Jandarmeriei are drept motiv timorarea forţelor de ordine, convingerea sa fiind că aceştia au reacţionat legal.

"Convingerea mea e că jandarmii au reacţionat legal", a declarat Dragnea, ducându-şi mâna spre inimă.

"După părerea mea, această acţiune a Parchetului General... are ca motiv timorarea forţelor de ordine din România. Ăsta este punctul meu de vedere. Nu am văzut o grabă în a îi ancheta pe cei ce au fost violenţi, cei ce au lovit, cei ce au distrus, asta nu am văzut-o!", a declarat Liviu Dragnea, solicitat să comenteze punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei Române.

Reamintim că Procurorii militari din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri, în dosarul privind violenţele din 10-11 august, produse cu ocazia mitingului din Piaţa Victoriei, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de:

- maiorul Laurenţiu Valentin Cazan, în prezent împuternicit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, acuzat de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals;

- colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş, în prezent prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată;

- colonelul Ionuţ Cătălin Şindile, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată;

Alături de şefii din Jandarmerie este vizat şi comisarul şef de poliţie Dan Mihai Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.