Dragnea: "Sunt una - două instituţii care au avut ca obiectiv să închidă firme româneşti!"

Erijându-se din nou în apărător al capitalului autohton, Dragnea a lansat noi acuzaţii la adresa instituţiilor statului, susţinând că una sau două dintre acestea aveau ca obiectiv să închidă firme cât mai mari, firme româneşti.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut sâmbătă, la Zalău - unde ia parte la Congresul UDMR - că legea prevenţiei este foarte importantă căci în ultimii ani au existat instituţii de control care au avut ca obiectiv să închidă firme româneşti, relatează Hotnews.
"Este o lege care, din punctul meu de vedere, este foarte importantă, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru sistemul administrativ şi sper ca instituţiile de control din România să înţeleagă, cu această lege, că ele nu sunt parte a unui stat duşman faţă de cetăţeni sau faţă de firme, ci sunt parte a unui stat care vrea să aibă o relaţie corectă cu cetăţenii şi cu companiile din România", a declarat Dragnea.

"Poate vor înţelege că, dacă merg undeva în control, rolul lor nu este să închidă acea firma, ci să prevenim foarte mult, pentru că 90 şi ceva la sută din cei controlaţi sunt de bună credinţă: unii greşesc, alţii nu înţeleg, dar ideea noastră nu este să închidem firmă după firmă. Sunt una - două instituţii care asta au avut ca obiectiv, în ultimii ani, să închidă firme, cât de mari, să închidă firme româneşti. Noi vrem să scăpăm de acest fenomen, pentru că avem nevoie de un capital românesc dezvoltat şi de un stat care să fie corect faţă de cetăţeni", a adăugat Dragnea , citat de Agerpres.

Liderul PSD a mai precizat că legea prevenţiei este finalizată, la aceasta adaugându-se şi un capitol referitor la autorităţile locale, urmând ca săptămâna viitoare proiectul să fie publicat.

Declaraţiile lui Dragnea vin la circa doi ani după ce, sub bagheta anteriorului guvern PSD (Ponta), ANAF se pusese pe dat amenzi în neştire şi amendat firme chiar şi pentru 3 lei nefiscalizaţi, în timp ce marii datornici la stat îşi vedeau nestingheriţi de treabă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne