Dragnea uimeşte: Nu am văzut intervenţia lui Iohannis ca pe o critică. El susţine măsurile noastre

Atacul dur lansat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema "ţopăielii fiscale" a Guvernului a fost interpretat în faţa presei de liderul PSD drept "o încercare de a prezenta o analiză", nicidecum o critică.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Nu există niciun motiv ca măsurile fiscale anunţate de Guvernul Tudose să nu mai fie adoptate, a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Întrebat de presă cum vede criticile lansate de Klaus Iohannis în privinţa măsurilor pe care se pregăteşte să le adopte Guvernul, liderul social-democraţilor a replicat că nu a interpretat drept o critică intervenţia şefului statului.

"Eu nu am văzut-o ca pe o critică, am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că, de fapt, nu este o analiză proprie. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile respective, măsurile fiscale să nu se mai adopte, absolut niciunul, pentru că sunt măsuri care aduc numai bine", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii mediului de afaceri şi din companii foarte mari şi din companii mici, iar acestea "nu sunt bulversate" de măsurile fiscale anunţate.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui că salariile vor creşte foarte puţin, Dragnea a răspuns:

"Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul preşedinte a spus, nu am văzut-o ca o critică, el susţine măsurile noastre. Până acum ceva timp se spunea că salariaţii vor pierde la salarii, acum se spune că vor creşte salariile. Da, va creşte salariul net, este o măsură care aduce beneficii, am spus mereu că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puţini bani, ba, dimpotrivă, va primi puţin mai mulţi bani, în schimb vor fi contribuţiile sociale mai mari în contul angajatului şi o simplificare serioasă la mediul de afaceri".

Cu o zi în urmă, preşedintele Iohannis a lansat un atac dur la adresa măsurilor fiscal-bugetare promovate de Guvernul Tudose.

Măsurile anunţate de Guvernul Tudose vor produce o adevărată "bulversare fiscală". Coaliţia PSD-ALDE trebuie să renunţe la acest tip de politică fiscală care generează neîncredere, incertitudine şi, în definitiv, nu ajută pe nimeni, a subliniat Iohannis. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne