Dragnea, victorie în faţa "puciştilor": Cât timp voi fi eu şef, voi face tot ce pot pentru a zdrobi Sistemul odios

"Nu pot să accept ca PSD să devină o unealtă a acestui sistem odios, am spus-o la o întâlnire cu aceiaşi colegi a doua zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în funcţie voi face tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios", a transmis liderul PSD Liviu Dragnea, după şedinţa în care s-a decis - prin vot - că va rămâne în funcţie.
Liviu Dragnea, după CEx-ul din 21 septembrie 2018
Liviu Dragnea, după CEx-ul din 21 septembrie 2018 (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a câştigat detaşat vineri, în Comitetul Executiv Naţional, războiul cu tabăra "revoluţionarilor" condusă să Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

"Am avut o şedinţă a CExN. Au vorbit foarte mulţi colegi despre celebra scrisoare a grupului de iniţiativă pe care o ştie toată lumea. S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Vreau să vă spun că am urmărit declaraţiile unor colegi dinaintea mea (Firea - Stănescu –Ţuţuianu - Neacşu), nu sunt de acord absolut deloc că e prima şedinţă în care se discută serios în PSD. Am avut o mulţime de şedinţe în care am discutat ore în şir şi s-a discutat tot deschis, tot foarte profund.

Mi-aş dori, şi le-am şi spus colegilor mei, că nu vreau să mai avem astfel de şedinţe în care vorbim despre lucruri care ar trebui să se întâmple, vorbim despre faptul că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. Cred că avem un mandat destul de serios şi de responsabil din partea cetăţenilor dat în 2016 atât pentru o viaţă mai bună pentru români, dar în acelaşi timp şi pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţii în ceea ce priveşte un stat de drept corect în România şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamnentale ale omului.

A fost un vot la final, cu toate că unii colegi au spus că nu facem niciun vot eu, nu am fost de acord, pentru că s-a minţit, s-a manipulat prea mult în ultimele zece zile şi nu aveam de ce să nu supun la vot o cerere foarte importantă, de fapt esenţa acelei scrisori, pentru că de fapt aia era miza.

În aceste zile, majoritatea colegilor mei din CExN au avut întâlnire cu organizaţiile în judeţe, majoritatea dintre ei m-au sunat în timpul acelor şedinţe, au pus telefonul pe speaker, pe ce instalaţii aveau acolo, ca să le spun colegilor mei din judeţe câteva cuvinte şi să aud ce puncte de vedere au. Fără nicio excepţie, toţi colegii din judeţele de unde am fost sunat mi-au cerut ca nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte al partidului, cu toate că demisia este un act unilateral. Am vorbit astăzi colegilor mei despre motivele pe care ei le-au prezentat pentru care ar trebui să îmi dau demisia.

Nu mai mă refer aici la discuţiile despre management politic şi alte lucruri pentru că chiar nu vreau să-i jignesc. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi - cu Klaus Iohannis, un iubitor de PSD şi un susţinător al Guvernului PSD-ALDE, cu SRI, cu DNA, cu Ministerul Public, cu SPP şi cu Rezist. Le-am spus că eu niciodată nu o să pot să accept că PSD, cel mai mare partid social-democrat din Europa, să devină, sau să redevină, o unealtă a acestui Sistem odios, am spus-o la o întâlnire cu toţi colegii mei, cu aceiaşi colegi în biroul meu a doua zi după condamnare, după ce am vorbit cu ei, v-am spus vouă, publicului, că atât cât voi mai fi în această funcţie o să fac tot ce pot pentru a destructura, pentru a zdrobi acest sistem odios care a distrus şi distruge mii de vieţi în România.

Un coleg din cei care au ieşit mai devreme a spus că el a citit scrierile lui Sun Tzu privind arta războiului. Am citit şi eu de mult şi de multe ori, cică nu trebuie să deschizi multe fronturi. Nuanţa este alta, nu noi am deschis fronturile, fronturile erau deschise şi nu numai împotriva noastră, ci împotriva întregii societăţi româneşti. Tot unul din colegii mei spunea acum câteva luni de zile că protocoalele secrete sunt legale, după care a spus că nu sunt legale, după care a spus că nu trebuie să mai discutăm despre ele că plictisim populaţia.

Sigur că poate plictisim populaţia, dar dacă nu vorbim despre aceste lucruri dureroase şi care au afectat profund societatea nu vom mai avea niciodată nici şansa să le eliminăm, sau să eliminăm cauzele care au dus la această situaţie în România, despre care nu se vorbeşte în nicio instituţie europeană, nici la vreo ambasadă, probabil consideră că sunt normale, sau că este normal implicarea serviciilor secrete în actul de justiţie.

Al doilea motiv îl reprezintă faptul că eu sunt vulnerabil. I-am întrebat şi le-am cerut să-mi răspundă, măcar unul, dacă de mâine eu pur şi simplu nu mai exist, nu mai am CNP, sunt radiat din evidenţa populaţiei şi nu mai exist, de a doua zi acest sistem, aceste instituţii, o să ia în braţe PSD, o să spijine finalizarea legilor Justiţiei? NU. Pentru că legile Justiţiei, Codurile penale care sunt modificate în lumina deciziilor CCR, a directivelor europene privind prezumţia de vinovăţie, în lumina deciziilor CEDO, odată adoptate, odată intrate în vigoare îi fac pe toţi cei care au făcut rău în această ţară să plătească şi, de asemenea, pentru că toţi care au vorbit dintre cei care au elaborat, scris, pictat acea scrisoare, au spus că da, într-adevăr, amândouă dosarele mele sunt dosare pur politice. Şi i-am întrebat dacă vor ca în continuare, în România, ca un om să fie condamnat la închisoare pentru că a îndemnat lumea la vot, sau pe baza unor studii sociologice. Adică în România discutăm de stat de drept când un studiu sociologic constituie o probă pentru a condamna un om? Şi i-am întrebat dacă pot susţine aşa ceva, şi i-am întrebat dacă se va întâmpla pentru alţi români, e bine? N-am primit răspuns la această întrebare.

(…) Am discutat despre amnistie şi graţiere, că am auzit tot felul de variante, pe surse, directe, indirecte, surse deschise, venite dintr-o anumită parte, din partea colegilor. Le-am spus că pe mine, personal, nu mă mai interesează ordonanţa privind amnistia. Vor să o dea la Guvern, să o dea; când, este problema lor. Unii colegi din cei care mă criticau au ţinut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanţă. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat.

În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, semnarea acelor protocoale? Nimeni n-a dat un răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal care au făcut ca foarte mulţi români să fie condamnaţi nelegal, şi foarte mulţi români care stau în procese sau în urmărire penală pe baza unor protocoale nelegale şi neconstituţionale.

Nimeni n-a putut să răspundă la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosar in rem sau in personam, pentru a avea garanţia că un magistrat în România judecă doar după propria conştiinţă şi nu după presiuni. Dacă răspunsul este 'amnistie', atunci să o dea Guvernul prin ordonanţă. Dacă răspunsul este 'amnistie prin lege în Parlament', susţin, dar aceste întrebări rămase fără răspuns nu vor putea limpezi tot ceea ce s-a întâmplat în România. Groaza pentru a fi adoptate şi puse în vigoare Legile Justiţiei şi Codurile penale este dată şi de faptul că la un moment dat toţi cei care au făcut rău vor plăti", a declarat Dragnea.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu declaraţiile integrale făcute de Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne