Dragnea: Viorel Ştefan a fost poate mai moale decât trebuie să fie un ministru de Finanţe

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Bugetele ordonatorilor principali de credite au fost revizuite faţă de varianta iniţială a bugetului de stat, făcută publică de către Ministerul de Finanţe, a anunţat marţi preşedintele PSD Liviu Dragnea, motivând şi că Viorel Ştefan a fost "puţin mai moale decât trebuia", relatează News.ro.

Potrivit liderului PSD, discuţiile pe care le-a avut el, premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, cu ceilalţi miniştri au dus la reducerea bugetelor la toate instituţiile cu patru excepţii: AEP, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public şi CSM. Autoritatea Electorală Permanentă rămâne cu bugetul de anul trecut, iar celelalte trei îl vor avea majorat.

"Acolo creşterile sunt generate în proporţie covârşitoare de creşteri salariale deja aprobate şi care trebuie să fie finanţate şi o mică parte de investiţii în derulare", a explicat Liviu Dragnea.

"Discuţia a fost generată de faptul că o parte dintre miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% şi, din eroare sau din neatenţie, au încercat să pună alte priorităţi la finanţare, care nu erau trecute în programul de guvernare", a continuat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Viorel Ştefan nu a înţeles care sunt priorităţile Guvernului, şeful PSD a replicat: "Viorel Ştefan a înţeles foarte bine numai că, fiind la prima lui confruntare cu ministerele, a fost poate mai moale decât trebuie să fie un ministru de Finanţe. E de bună credinţă, un bun profesionist, dar a fost puţin mai moale decât trebuia."