Dubla măsură a CNA e la vedere: Aceeaşi greşeală, PRO TV pedepsit, Antena 1 absolvită

Un subiect mărunt - difuzarea în reluare a unei emisiuni - arată cum înţeleg membrii CNA să aplice legea.
CNA
CNA (Epoch Times România)

O încălcare identică a legislaţiei audiovizuale atât de către Pro TV cât şi de Antena 1, încălcările fiind ambele reclamate de către aceeaşi persoană, a fost taxată „diferit” de unii membri ai CNA, relatează paginademedia.ro

Potrivit sursei citate, CNA a analizat în şedinţa de miercuri sesizări venite de la acelaşi telespectator care reclamă că pe 24 septembrie, de la ora 14.00, atât Pro TV cât şi Antena 1 aveau redifuzări ale unor emisiuni de divertisment, fără a se menţiona că este în reluare, aşa cum spune legislaţia.

În urma analizei, membrii CNA au decis cu majoritatea celor prezenţi să trimită o scrisoare de atenţionare Pro TV. Au fost 'pentru' Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Monica Gubernat a votat ”împotrivă', întrucât propusese o somaţie, „pentru că, totuşi, trebuie să ne gândim la audienţa postului”.

Câteva ore mai târziu, când a venit momentul votului şi pentru Antena 1, unii membri n-au mai votat atenţionarea şi pentru acest post. Au fost pentru doar Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu.

”Ne jucăm de-a votul şi de-a legea. Ce, nu v-aţi prins?”, a spus ironic Monica Gubernat, membru CNA.

Niciunul dintre membrii care s-au „răzgândit” de la un vot la altul nu şi-a justificat decizia, arata sursa citată