Dublin: Un bărbat împuşcat mortal la cântarul oficial al unei gale de box

Cel puţin o persoană a murit, iar altele două au fost rănite, după un atac armat produs vineri la un hotel din Dublin care găzduia cântarul oficial la o gală de box.
Hotelul Regency din Dublin unde a avut loc atacul armata, 5 februarie 2016.
Hotelul Regency din Dublin unde a avut loc atacul armata, 5 februarie 2016. (Captură Foto)

Un bărbat a fost ucis într-un atac armat ce a avut loc în Republic Irlanda la cântarul oficial al unui meci pentru titlul european WBO (World Boxing Organization).

Alţi doi bărbaţi au fost răniţi în incidentul care a avut loc vineri la Hotelul Regency din Dublin în jurul orei locale 14:30.

Atacatorii purtau uniforme de poliţişti şi erau înarmaţi cu puşti de asalt AK-47.

Poliţia investighează atacul, suspectat că ar avea legătură cu lumea interlopă şi a izolat hotelul pentru o examinare medico-legală.

Vineri seara, poliţia irlandeză a organizat o conferinţă de presă în Dublin.

Şeful poliţiei Barry O’Brien a declarat că în atac au fost împuşcate 3 persoane, toate fiind duse la spital. Ulterior, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit la spital.

“Gardai (poliţia irlandeză) consideră că cel puţin 4 persoane au fost implicate în incident”, a precizat O’Brien.

“Doi dintre atacatori au fost descrişi purtând uniforme în stil poliţienesc, similare cu cele folosite de echipa SWAT, inclusiv căşti metalice.

“Bărbaţii au fost înarmaţi cu puşti automate. Alţi doi atacatori purtau pistoale.”

Autorităţile au susţinut că în prezent se desfăşoară o investigaţie complexă şi au făcut apel ca toţi cei care s-au aflat la hotel să contacteze poliţia.

Incidentul a avut loc înaintea galei de box “Confruntarea Clanurilor”, care era programată sâmbătă seara, meciul vedetă fiind întâlnirea dintre Jamie Kavanagh şi Joao Bento pentru titlul de campion european WBO la categoria uşoară.