Dumitru Alaiba către apropiaţii fostului regim: "Dacă vă temeţi să nu cumva să vă găsească sinucişi, vorbiţi urgent"

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Cam suspectă sinucidere, a menţionat deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba, făcând referire la Iurie Luncaşu, persoana de încredere a fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, care a decedat după ce s-ar fi împuşcat în regiunea capului.

În acest context, Alaiba a precizat faptul că şi-a amintit despre "accidentul" cu maşina care a luat foc din senin, în care au ars toate probele de la Banca de Economii. „Simplu accident”.

„Cei care aţi fost apropiaţi fostului regim, ştiţi foarte bine că ei sunt, totuşi, bandiţi. Poate chiar aţi participat la unele scheme mai inofensive, în opinia voastră.

Dacă vă temeţi să nu cumva să vă găsească sinucişi, vorbiţi urgent. Spuneţi tot ce ştiţi. Dacă nu aveţi încredere în presă sau autorităţile noastre, mergeţi în alte ţări. Asta e principala voastră protecţie. Doar aruncându-i la puşcărie, voi sunteţi protejaţi.

Ca să supravieţuiască, ei sunt gata la orice. Noi ştim asta nu din auzite. Noi aşa vorbim de ani de zile. Ei ştiu că unicul lor punct slab sunteţi voi, cei care ştiţi ce ştiţi”, a scris deputatul moldovean pe contul său de Facebook.

Este adevărat, a mai adăugat Alaiba, nu avem prea multe omoruri politice în Moldova, dar avem cam multe suiciduri politice, „în circumstanţe, repet, suspecte”.