Dumitru Alaiba, către Poliţie: Dodon să fie amendat cu 75.000 de euro pentru încălcarea regimului epidemiologic

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Dumitru Alaiba a cerut Poliţiei să-l sancţioneze pe şeful statului, Igor Dodon, întrucât, de la începutul pandemiei, a încălcat regimul epidemiologic, de aproximativ 60 de ori, iar amenda pe care ar urma să o ia se ridică la 75.000 de euro.

Parlamentarul a declarat, pentru RFI.ro, că a adresat o solicitare repetată către ministrul de Interne unde îi explică faptul că argumentul lor cu imunitatea nu funcţionează. Constituţia R. Moldova nu este cu mult mai diferită decât constituţia altor state, doar că este interpretată abuziv: „În Ucraina, România, Olanda, Germania, prim-miniştri, şefi de stat, miniştri sunt amendaţi, iar la noi, Dodon are imunitate.”

În opinia politicianului, „Poliţia refuză pentru că îşi vede rolul foarte strâmb. Ministrul Voicu trebuie să ţină minte că este în slujba poporului şi cheltuie banii poporului. Şi este în serviciul cetăţenilor, nu în serviciul lui Dodon.

Poliţia există să menţină ordinea publică. Un element important este ca fiecare din noi să fie tratat egal în faţa legii. Asta este absolut important într-o democraţie”, a concluzionat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

La sfârşitul săptămânii trecute, aflat într-o vizită în nordul R. Moldova, preşedintele Igor Dodon a mers la gimnaziul din Drochia. Din pozele postate pe pagina sa de Facebook, Dodon apare fără mască, mănuşi, nu păstrează distanţa socială. La scurt timp, Ministrul Educaţiei, Igor Sarov, a condamnat dur comportamentul şefului statului.