Dumitru Alaiba despre declaraţia ministrului de Externe: O prostie care a insultat şi a durut

Ministrul de Externe Ciocoi s-a aliniat tot mai bine actualului Guvern, scuzele şi demisia acestuia nu ar fi suficiente, dar ar fi un început, a comentat deputatul PAS.
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, se arată profund dezamăgit şi îngrijorat de declaraţiile ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat recent în cadrul unei conferinţe de presă că „Rusia a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”.

„Un fals absolut. Eu nu vorbesc de 'adevărul istoric' şi din astea. Eu zic că vorbim de oameni. Familii distruse, vieţi pierdute, cetăţeni cam de vârsta mea, care trăiesc azi cu memoria războiului din copilărie.

Domnul ministru ofensează memoria celor care au căzut apărându-ne fragila independenţă şi îi ofensează pe cei care au supravieţuit războiuluiÎn loc să-i mulţumească”, se arată într-o postare a parlamentarului pe pagina sa de socializare.

În acest context, deputatul PAS a ţinut să amintească despre faptul că în perioada în care era ministru de Externe în Guvernul Sandu, Nicu Popescu a comis o greşeală numind conflictul de pe Nistru „război civil”, însă atunci acesta „şi-a asumat-o şi şi-a cerut scuze publice. Fără justificări. Doar scuze”.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, Aureliu Ciocoi „a spus în faţa presei o prostie care a insultat şi a durut”, însă în loc de scuze, acesta a mers la o altă instituţie media şi a mai repetat-o o dată, pe silabe.

„Nu avem prea mulţi diplomaţi de carieră. Este regretabil că unul din ei a decis să meargă în jos de dragul unui oarecare Dodon. Domnul Ciocoi s-a aliniat tot mai bine acestui guvern. Alături de un ministru al Educaţiei şi Culturii care luptă cu educaţia şi cultura. Alături de un ministru al Justiţiei care luptă cu justiţia. Alături de un ministru al Apărării care venerează separatiştii. Iată banda lui Dodon.

O guvernare care luptă cu propria populaţie. Cu miniştri puşi să provoace, să comită durere, să lupte cu cei pentru care ar trebui să guverneze. Domnule Ciocoi, scuzele şi demisia dumneavoastră nu ar fi suficiente, dar ar fi un început”, se mai arată în mesajul lui Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe