Dumitru Alaiba: Dodon se laudă cu ajutorul de 700 lei pentru săraci, dar tace privind majorarea salariului deputaţilor cu peste 4 mii lei

În timp ce salariile bugetarilor cresc cu câteva sute de lei, cele ale deputaţilor s-au majorat în 2020 cu cu 4182 lei, la solicitarea deputatului democrat Vladimir Cebotari, a menţionat deputatul Sergiu Litvinenco.
Lei MD
Lei MD (bizlaw.md)

„Ştiţi cum Dodon se laudă cu indexarea pensiilor de două ori pe an, cu ajutor de 700 lei pentru cei săraci, şi cu altele din astea? Ştiţi cu ce nu se laudă Dodon? Cu faptul că anul acesta au crescut salariul deputaţilor cu vreo 4 mii de lei. Cu asta nu se laudă. Am mari dubii că de la asta deputaţii vor munci mai bine. Cine a venit să muncească va munci, iar cine a venit pentru altceva - nu”, se arată într-o postare a deputatului Dumitru Alaiba.

La rândul său, deputatul PAS Dan Perciun a specificat că, cel mai probabil, deputaţii PD şi PSRM, votând împreună legea bugetului pe 2020, au strecurat un amendament pentru a mări salariile parlamentarilor.

„Mâine vom cere oficial informaţia de la secretariat pentru a afla care deputat a venit cu această propunere dezinteresată şi cine a votat 'pentru' la Comisia Buget şi Finanţe. Legea în varianta propusă de Guvern nu includea acest cadou generos - creşterea cu 30% a salariului. Salariile bugetarilor prin comparaţie au crescut cu circa 10%”, a comentat Perciun într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

În continuarea postărilor colegilor săi de partid Dumitru Alaiba şi Dan Perciun, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a punctat că ceea ce nu se va spune niciodată la posturile de televiziune oligarhice „acum aflate în gestiunea lui Dodon” este că guvernarea PD-PSRM a crescut salariile deputaţilor, „dar nu cu câteva sute de lei aşa cum s-a făcut în cazul oamenilor simpli, ci, atenţie, cu 4182 lei!”.

„Dacă în 2019 salariul de funcţie a deputatului era de 13940 lei, în 2020 este deja 18122. Totul s-a făcut prin creşterea valorii de referinţă a salariului de funcţie a deputaţilor de la 1.000 lei la 1.300 lei, iar amendamentul respectiv la proiectul legii bugetului, votată de PD şi PSRM, a fost înaintat de deputatul PD Vladimir Cebotari. Guvernul Chicu a acceptat amendamentul fără nicio obiecţie! Cum se spune pe la ei, 'deja e mai bine'. Cu Dodon care dă bani deputaţilor tot aşa cum dădea şi Plahotniuc…”, a subliniat Litvinenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe