Dumitru Alaiba: Erdogan a anulat alegerile în Istanbul preluând experienţa din R. Moldova

Plahotniuc şi Erdogan au o mare frică de a pierde puterea, iar pentru a o alunga, aceştia vor recurge la noi şi noi abuzuri, afirmă deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba.
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme (tedxchisinau.com)

Deputatul din partea blocului ACUM, Dumitru Alaiba consideră că Erdogan a anulat alegerile în Istanbul preluând experienţa din Republica Moldova. Prietenia dintre două regimuri nedemocratice fiind în plin avânt.

„Un an în urmă, Plahotniuc a anulat alegerile în Chişinău. Ar trebui să ne îngrijoreze nu doar ce preia regimul Erdogan de la noi, dar şi ce ar putea prelua regimul Plahotniuc de la turci, unde închisorile sunt pline de deţinuţi politici”, a adăugat acesta.

Parlamentarul susţine că ambii lideri sunt cuprinşi de frica de nu pierde puterea , astfel încât, ei vor recurge la noi şi noi abuzuri. Nu pentru că stăpânesc situaţia, ci pentru că sunt slabi, vulnerabili, fragili.

„Pentru că nu vreau să ajungem în aşa hal, distrugerea acestui regim poate fi unicul nostru obiectiv. Cineva va sta la puşcărie. Decât ei pe noi, mai bine noi pe ei”, a concluzionat Dumitru Alaiba.

Consiliul suprem electoral din Turcia a invalidat luni, 6 mai rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus că acestea să fie repetate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe