Dumitru Alaiba: Nu doar Plahotniuc este problema. Să plece toţi cei din anturajul său

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Subliniind că Vlad Plahotniuc şi-a dat demisia din Partidul Democrat din Moldova, deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a punctat că „a fost mai simplu decât noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată”.

Mai mult decât atât, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alaiba a scris că era sigur că fostul lider PD va face acest lucru - va pleca, nu va lupta. „Spuneam că unicul plan solid pe care îl are este planul de evacuare. Restul erau variaţii şi mişcări tactice”, se mai arată în postarea deputatului Blocului ACUM.

Totodată, acesta a făcut şi trei comentarii la subiect:

- nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toţi cei din anturajul său - complici direcţi. Cei ce au acţionat contra interesului naţional. Cei ce au tăcut atunci când trebuiau să spună că nu este ok ceea ce se face.

- şi plecaţi nu doar din partid. Mai plecaţi şi din Parlament. Contribuabilul nu trebuie să se cheltuie cu alde voi. Nu pentru asta plăteşte impozite omul de rând.

- se referă şi la a doua fracţiune a PD din parlament, condusă de Ilan Şor/Marina Tauber.

„Vlad Plahotniuc a oferit tuturor viitorilor guvernanţi multe lecţii despre cum NU de guvernat. Foarte multe. Asta e cea mai simplă dintre ele. Încearcă să guvernezi aşa, ca să nu trebuiască să fugi din ţară când eşti dat jos. Dar nu ne-a lăsat nici o lecţie despre cum să guvernezi. Nici un exemplu bun de urmat. Nimic.

Domnule Plahotniuc, veniţi acasă. Abia aşteptăm să măturăm podelele cu voi în plenul Parlamentului, transmis live, în faţa tuturor. Nu ne-am temut când erai la guvernare. Îţi dai seama cât de mult nu ne temem acum”, a conchis Alaiba.

Menţionăm că Vlad Plahotniuc a anunţat luni dimineaţa că-şi depune mandatul de preşedinte al Partidului Democrat, asta după ce a plecat din Republica Moldova chiar în ziua în care a anunţat că democraţii trec în opoziţie, acceptând noua guvernare de la Chişinău formată şi Blocul ACUM şi PSRM.