După ce au amendat un surdo-mut, acum anchetează o persoană în cărucior. Statul versus protestatarii anti-PSD

Carmen Dan (Ministrul de Interne),
Carmen Dan (Ministrul de Interne), (Florin Chirilă/Epoch Times)

La o lună şi jumătate de când Carmen Dan îi ameninţa cu dosare penale pe cetăţenii care l-au huiduit pe Dragnea la Galaţi în timpul mitingului PSD, bucureşteanca Denisa Fechete s-a trezit la uşă cu poliţiste în civil venite să-i pună întrebări despre prezenţa sa la evenimentul care a nemulţumit-o pe ministrul de Interne.

Interesant este că Denisa Fechete - cercetată, potrivit spuselor sale pentru fapte pasibile cu închisoarea - este în scaun cu rotile, poziţie din care cu greu ar putea prezenta un pericol pentru cineva.

"Sunt prima pe listă, prezint pericol social într-un scaun rulant", glumeşte, amar, Denisa, revoltată că este anchetată pentru prezenţa la protestul anti-Dragnea ce a avut loc la Galaţi pe 11 mai, în acelaşi timp cu mitingul electoral al PSD-ului.

(Epoch Times)

Potrivit Denisei, acuzaţiile ce i se aduc sunt încălcarea art. 371 şi 373 din Codul Penal.

"Art 371 - Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

"Art 373 - Împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

Reamintim că încă de acum câteva zile protestatarii gălăţeni au fost citaţi la poliţie pentru participarea la mitingul din 11 mai. În aceste condiţii, Denisa Fechete susţine că se aştepta să vină şi rândul ei şi cataloghează ceea ce se întâmplă drept o încercare de intimidare nu doar a sa ci, în genere, a protestatarilor.

"Am avut şi eu "fericirea" de a primi citaţia şi vizita a trei doamne de la Poliţia Bucureşti. A urmat ... o .. să zicem discuţie, în urma căreia a rezultat şi o depoziţie / declaraţie. Doamnele poliţiste au fost extrem de uimite în momentul în care le-am spus că nu ne-a legitimat nimeni, absolut nimeni la Galaţi.

Având în vedere faptul că în data de 10 august 2018 şi după, am fost extrem de vizibilă şi activă, având în vedere şi faptul că am depus plângere la Parchetul Militar, toată această încercare de implicare a mea într-un aşa-zis dosar penal, nu este altceva decât o încercare absolut disperată a ciumei roşii de a mă intimida, de a pune presiune pe mine, de a încerca să mă determine să renunţ ... poate inclusiv la plângerea penală făcută - parte din dosarul 10 august.

Încă de la prima citaţie primită de camarazii de luptă civică, din #rezist Galaţi,...m-am cam aşteptat la o astfel de mişcare din partea ciumei roşii. E simplu .. lovind în gălăţeni şi în noi cei din Bucureşti, ce am fost alături de ei, obţii o stare de tensiune, incertitudine şi nu numai în cadrul mişcării civice #Rezist per total.

De ce ? E şi mai simplu... grupul de rezistenţi din Galaţi a fost este şi va rămâne cel mai activ, vizibil, după rezistenţii din Bucureşti.

FFFFFFFF ciudate mi s-au părut o parte din întrebări............. cine mi-a finanţat deplasarea la Galaţi, de unde ştiam despre eveniment, dacă fac parte dintr-un partid politic sau o altă organizaţie", a declarat Denisa pentru Epoch Times.

Reamintim că mii de persoane au luat parte la mitingul contra lui Dragnea de la Galaţi, pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de modul în care PSD-ul înţelege să administreze ţara şi să modifice legislaţia din domeniul justiţiei. Manifestaţia a avut loc însă în spatele cordoanelor de jandarmi, care nu i-au lăsat pe anti-pesedişti să se apropie de zona unde Liviu Dragnea făcea băi de mulţime. Detalii aici.

De altfel, potrivit participanţilor la miting, între locul unde s-au adunat protestatarii anti-PSD şi cel în care erau adunaţi psd-iştii sunt cel puţin 350 - 400 m. Iar între cele două grupuri erau 2 cordoane de jandarmi şi garduri.

Ulterior evenimentelor de la Galaţi, ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat ca protestatarii - care fuseseră catalogaţi de Liviu Dragnea drept "bătăuşi", "drogaţi", "securişti", "fascişti" etc., - vor suporta consecinţe.

"Din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. (...) Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţa tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice. (...) În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal", a transmis atunci Carmen Dan, făcând referire la mitingurile anti-PSD de la Iaşi şi Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne