După furtună, broaşte maro australiene călătoresc pe spatele unui piton

Piton
Piton (captură video)

Paul Mock din Kununurra, în nordul îndepărtat al statului Australia de Vest, a filmat întâmplarea ciudată după o furtună puternică de duminică noaptea, 30 decembrie.

Animalele încercau să scape dintr-un lac inundat de pe proprietatea lui Mock, când broaştele au descoperit noul mijloc de transport.

Mock a trimis imaginile fratelui său Andrew, care le-a postat online.

(captură Twitter)

„68mm de precipitaţii ce au căzut în ultima oră în Kununurra au scos toate broaştele din lacul fratelui meu. Unele au ales calea uşoară de ieşire – pe spatele unui piton de 3,5 m”.

În interviul pentru BBC, Mock a explicat că s-a aventurat afară după o furtună cu precipitaţii abundente în Kununurra în interval de o oră.

„Am ieşit afară, iar lacul se revărsase”, spune el, iar broaştele care îşi făcuseră cuib la margin lacului fugeau de apele care creşteau.

„Mii de broaşte încercau să găsească cum să plece” spune el. „Apoi l-am văzut pe Monty, pitonul nostru local, cu o grămadă de broaşte pe spate”.

Şarpele care are aproximativ 3,5 metri apare des pe proprietatea lui Mock.

„Monty ne este familiar”, a mărturisit acesta. „El îşi petrece timpul în spatele piscinei şi o sperie pe soţia mea când pune hainele la uscat.”

Iar pitonul pare destul de inteligent pentru că nu a încercat să îşi mănânce pasagerii – broaştele maro deţin o toxină mortală ce poate ameninţa speciile mari precum şerpi, şopârle şi crocodili.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style