După furtună, broaşte maro australiene călătoresc pe spatele unui piton

Piton
Piton (captură video)

Paul Mock din Kununurra, în nordul îndepărtat al statului Australia de Vest, a filmat întâmplarea ciudată după o furtună puternică de duminică noaptea, 30 decembrie.

Animalele încercau să scape dintr-un lac inundat de pe proprietatea lui Mock, când broaştele au descoperit noul mijloc de transport.

Mock a trimis imaginile fratelui său Andrew, care le-a postat online.

(captură Twitter)

„68mm de precipitaţii căzute în ultima oră în Kununurra au scos toate broaştele din lacul fratelui meu. Unele au ales calea uşoară de ieşire – pe spatele unui piton de 3,5 m”.

În interviul pentru BBC, Mock a explicat că s-a aventurat afară după o furtună cu precipitaţii abundente în Kununurra în interval de o oră.

„Am ieşit afară, iar lacul se revărsase”, spune el, iar broaştele care îşi făcuseră cuib la marginea lacului fugeau de apele care creşteau.

„Mii de broaşte încercau să găsească o cale de salvare”, spune el. „Apoi l-am văzut pe Monty, pitonul nostru local, cu o grămadă de broaşte pe spate”.

Şarpele care are aproximativ 3,5 metri apare des pe proprietatea lui Mock.

„Monty ne este familiar”, a mărturisit acesta. „El îşi petrece timpul în spatele piscinei şi o sperie pe soţia mea atunci când pune rufele la uscat.”

Iar pitonul pare destul de inteligent pentru că nu a încercat să îşi mănânce 'pasagerii' – broaştele maro deţin o toxină mortală ce poate ameninţa speciile mari precum şerpi, şopârle şi crocodili.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură