După lungi aşteptări, CE aprobă Masterplanul General de Transport pentru România (surse)

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Comisia Europeană a aprobat, după un an de amânări, Masterplanul General de Transport pentru România, care prevede finanţări de 37 de miliarde de euro, informează luni postul de radio Europa FM, care citează surse oficiale de la Bruxelles.

Potrivit sursei menţionate, în document sunt prevăzute ce proiecte de transport propuse de România vor fi finanţate de CE până în 2030, în condiţiile în care ţara noastră a propus Comisiei să finanţeze proiecte de infrastructură rutieră, feroviară şi navală în valoare de 37 de miliarde de euro.

Deocamdată, Europa FM susţine că autorităţile române nu se grăbesc să precizeze exact care sunt proiectele de transport rutier, naval şi feroviar pe care vor să le înceapă cu finanţare europeană, însă surse din Ministerul Transporturilor susţin că printre priorităţi apar şi proiecte precum autostrada Piteşti-Sibiu, Piteşti-Craiova în regim de autostradă, precum şi finalizarea parţială a autostrăzii Transilvania.

CE a aprobat săptămâna trecută Masterplanul general pe transport, cu o întârziere de aproape un an, pentru că în mandatul ministrului Transporturilor Dan Şova nu s-a reuşit realizarea unui document care să convingă.

Potrivit Hotnews.ro, întârzierea ar putea duce la pierderea a 2 miliarde de euro de către România, bani care ar fi trebuit să fie folosiţi pentru finalizarea unor drumuri noi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne