UPDATE: După votul NU la referendum, ministrul grec al finanţelor Varoufakis îşi anunţă demisia

Yanis Varoufakis, ministrul elen al finanţelor.
Yanis Varoufakis, ministrul elen al finanţelor. (Captură Foto)

UPDATE: Succesorul ministrului de finanţe Yanis Varoufakis va fi anunţat după o reuniune a liderilor politici greci, prevăzută să înceapă la ora locală 10.00 (07.00 GMT), a declarat un purtător de cuvânt al guvernului elen, conform Reuters.

**********

Ministrul grec al finanţelor Yanis Varoufakis şi-a anunţat demisia din postul său, după ce duminică grecii au votat împotriva pachetului de măsuri de austeritate oferit de creditorii internaţionali în schimbul unor împrumuturi suplimentare necesare ieşirii Greciei din criza sa economică tot mai adâncă, arată CNBC.

“La scurt timp după anunţarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferinţă a anumitor membri ai Eurogrupului şi a unor ‘parteneri’ în privinţa ‘absenţei’ mele de la întâlnirile lor: o idee pe care premierul consideră că l-ar putea ajuta în vederea încheierii unui acord”, a scris Varoufakis pe blogul său personal, conform Irish Times.

“Din acest motiv, părăsesc astăzi Ministerul Finanţelor.”

În ciuda relaţiilor deja reci, ministrul elen al finanţelor i-a înfuriat săptămâna trecută pe partenerii europeni ai Greciei când i-a acuzat pe creditorii internaţionali că folosesc “terorismul” împotriva poporului elen pentru a-l intimida în vederea acceptării unor măsuri suplimentare de austeritate.

“Consider că este datoria mea să îl ajut pe Alexis Tsipras să exploateze, după cum consideră că este mai potrivit, capitalul pe care poporul grec ni l-a acordat prin intermediul referendumului de ieri”, a mai susţinut Varoufakis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe