E oficial - Trump doreşte un acord cu o companie din sectorul energiei, pentru ţiţeiul sirian

Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a declarat duminică că vrea să încheie un acord cu Exxon sau cu o altă companie din sectorul energiei pentru exploatarea rezervelor de petrol din Siria, conform CNBC.

"Ceea ce doresc, poate, este un acord cu exxonmobil sau cu una dintre celelalte companii ale noastre, pentru a merge acolo şi a face treaba aşa cum trebuie...pentru a răspândi bunăstare", a afirmat Trump.

După incursiunea Turciei în nordul Siriei, Donald Trump a început să considere petrolul sirian o chestiune de securitate naţională a SUA şi s-a angajat să desfăşoare trupe americane pentru protejarea rezervelor de ţiţei ale Siriei, în timp ce trupele americane sunt retrase din nordul Siriei, inclusiv în Irak, în ciuda protestelor guvernului de la Bagdad.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat în această săptămână că SUA vor trimite trupe să apere exploatările de petrol din Siria de militanţii Statului Islamic. "Petrolul este foarte valoros, din multe motive. În primul rând a furnizat energie militanţilor ISIS. În al doilea rând, îi ajută pe kurzi - practic a fost luat de la kurzi...În al treilea rând, ne poate ajuta pe noi, pentru că ar trebui să putem să luăm şi noi o parte", a spus Trump.

Trump a făcut comentariile în cadrul anunţului morţii liderului organizaţiei Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdad, în urma unui raid controversat al armatei americane în Siria.

Fostul secretar de Stat al lui Trump Rex Tillerson a fost preşedinte şi director general al Exxon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe