Echipa Australiei a câştigat Cupa Asiei pe Naţiuni

(JUAN MABROMATA / AFP / Getty Images)

Echipa Australiei a câştigat Cupa Asiei pe Naţiuni la fotbal, sâmbătă, la Sydney, după ce a învins în finală Coreea de Sud cu scorul de 2-1 (1-0, 1-1), după prelungiri.

Massimo Luongo (45) a deschis scorul pentru gazdele turneului final din acest an (primul gol primit de coreeni la această ediţie), dar Son Heung-min a egalat în minutele adiţionale acordate de arbitru (90 1) şi a trimis meciul în prelungiri. James Troisi a reuşit golul victoriei în min. 105, ultimul din prima repriză a prelungirilor, după o eroare de proporţii a fundaşului Kim Jin Şu în faţa lui Tomi Juric.

În faţa a 80.000 de spectatori, selecţionata Socceroos a câştigat primul său titlu de campioană a Asiei, o confederaţie din care face parte din 2006. La ediţia trecută a competiţiei, Australia a fost învinsă în finală de Japonia cu scorul de 1-0, după prelungiri.
Coreea de Sud are în palmares două titluri (1956, 1960) şi a mai jucat trei finale (1972, 1980, 1988).

Au evoluat echipele: Coreea de Sud: Kim Jin-hyeon — Cha Du-ri, Kwak Tae-hwi, Kin Young-gwon, Kim Jin-şu — Jang Hyun-soo, Ki Sung-yueng (căpitan) — Son Heung-min, Nam Tae-hee (Lee Keun-Ho, 64), Park Joo-ho (Han Kook-young, 71) — Lee Jeong-hyeop (Kim Ju-young, 88). Selecţioner: Uli Stielike. Australia: Matthew Ryan — Ivan Franjic (Matt McKay, 75), Trent Sainsbury, Matthew Spiranovic, Jason Davidson — Mark Milligan, Mile Jedinak (căpitan), Massimo Luongo — Robbie Kruse (James Troisi, 71), Tim Cahill (Tomi Juric, 64), Matthew Leckie. Selecţioner: Ange Postoecoglou.