Economia care "duduie". Romgaz-ului i se cere să vireze pe repede înainte peste 500 milioane de lei la buget

În timp ce premierul nu pridideşte să dea asigurări că sunt bani la buget, Ministerul Energiei a cerut Romgaz-ului să aprobe rapid distribuirea unor dividente speciale, cu 4 luni înainte de finalul anului. În urma acestei distribuiri, statul ar încasa peste jumătate de miliard de lei.
(Captură Foto)

La scurt timp după ce fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, a susţinut că ministrul Finanţelor "sună personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei", iată că Romgaz vine cu un anunţ surprinzător pentru investitori. Mai exact, Consiliul de Administraţie al societăţii va convoca în perioada imediat următoare o şedinţă AGA în care va fi discutată o solicitare primită din partea Ministerului Energiei, în calitate de acţionar majoritar, de a aproba rapid distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub formă de dividende. Din aceşti bani, statului i-ar reveni 525 milioane de lei, iar restul acţionărilor minoritari, relatează Hotnews.

Potrivit sursei citate, este vorba de un dividend special. Romgaz a distribuit deja în acest an 925 milioane de lei dintr-un profit de 1 miliard de lei obţinut în 2016. Nu este exclus ca în perioada următoare şi alte companii de stat să facă astfel de anunţuri.

"Pentru informarea corectă a dvs., aflaţi că, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice rămase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se "confiscaseră" deja rezervele. După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice, fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica...", scria în urmă cu câteva zile Gelu Ştefan Diaconu, pe contul său de Facebook.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie