Editorialul anonim publicat de New York Times este intens criticat în SUA

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Un articol de opinie publicat de ziarul New York Times (NYT) de un “înalt oficial din administraţia lui Donald Trump” a atras critici dure din ambele tabere, republicană şi democrată, după ce toţi, de la preşedintele Trump până la jurnalistul şi avocatul american Glenn Greenwald şi publicaţia Los Angeles Times, au adresat diverse critici articolului, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Autorul, care pretinde că lucrează activ împotriva lui Trump împreună cu alţi înalt oficiali în ceea ce ei numesc a fi o “rezistenţă în interiorul administraţiei Trump”, a fost etichetat laş şi trădător, unii susţinând chiar că "rezistenţa" nu ar exista.

Trump, conform aşteptărilor, a criticat NYT şi a susţinut că ziarul ar trebui să dezvăluie identitatea autorului ca o problemă de securitate naţională.

Susţinătorii lui Trump au criticat la rândul lor articolul de opinie, susţinând că este pură ficţiune sau trădare, sugestie făcută anterior şi de liderul american în cursul zilei de miercuri.

Probabil că autorul anonim şi NYT nu s-au aşteptat ca cei din taberele de centru şi de stânga – adică cei care ar avea de câştigat cel mai mult de pe urma căderii lui Trump - vor adresa critici dure la adresa articolului.

Într-un alt articol de opinie publicat la câteva ore după articolul din NYT, Jessica Roy de la Los Angeles Times a scris: “Nu, oficialule anonim din administraţia Trump, tu nu faci parte dintr-o rezistenţă. Eşti un trădător”, pentru că nu ai mers suficient de departe pentru a-l opri pe Trump ci doar l-ai validat.

Între timp, Glenn Greenwald, câştigător al premiului Pulitzer şi co-fondator al publicaţiei The Intercept, l-a numit pe autorul articolului un “laş” ale cărui probleme ideologice nu au fost ratificate de alegători.

Greenwald continuă: “Ironia din articolul de opinie publicat pentru NYT de laşul anonim de la Casa Albă este evidentă şi masivă: el/ea îl acuză pe Trump că nu susţine democraţia în timp ce se laudă că face parte dintr-o cabală nealeasă care îşi impune în secret propria ideologie fără niciun fel de răspundere democratică, mandat sau transparenţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe