Eduard Digore: Prin depunerea moţiunii de cenzură, PSRM a pierdut bătălia fără să o înceapă

Guvernul Sandu, care este unul cu intenţii serioase de luptă anticorupţie, reprezintă un adevărat pericol pentru bandiţi, şmecheri, oligarhi, corupţi, etc., afirmă Eduard Digore.
Eduard Digore, unul din avocaţii diasporei în dosarul privind încălcarea dreptului la vot
Eduard Digore, unul din avocaţii diasporei în dosarul privind încălcarea dreptului la vot (facebook.com)

Avocatul Eduard Digore constată că, prin depunerea moţiunii de cenzură, socialiştii urmăresc împiedicarea revenirii în fruntea Guvernului a Maiei Sandu. „Cred ei, că scoaterea Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase din Guvern, îi va slăbi cumva. Nu, dânşii vor fi şi mai categorici.”

Acesta menţionează că prin acţiunile preşedintelui din ultimele zile şi atacurile asupra Guvernului, era clar ce se urmărea. Guvernul Sandu, care se dovedeşte a fi unul cu intenţii serioase de luptă anticorupţie, reprezintă un adevărat pericol pentru bandiţi, şmecheri, oligarhi, corupţi, etc.

„Nu este vorba despre moţiune împotriva angajării răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege, ci o moţiune asupra activităţii întregului executiv. Efectele unei asemenea moţiuni sunt ireversibile pe anumite aspecte. Amintiţi-vă despre demiterea Guvernului Filat pe motive de corupţie, care s-au regăsit în hotărârea Curţii Constituţionale”, a scris avocatul pe pagina sa de Facebook.

În opinia expertului, justiţia rămâne subiectul cheie într-o democraţie. „Când vom avea adevărata justiţie, atunci ne va place să trăim în Ţara noastră. Lumea trebuie să înţeleagă o dată şi pentru totdeauna, că aceasta nu este lupta Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, ci este lupta noastră şi a generaţiilor viitoare.

În concluzie, Eduard Digore a ţinut să sublinieze că pe termen lung, ACUM este într-o poziţie foarte favorabilă. Socialiştii au pierdut bătălia fără s-o înceapă. Intenţiile lor au fost demascate, sau, mai bine zis, ale unui cerc închis din Partidul Socialiştilor. „Nu exclud că jocul de culise se face cu cercurile democraţilor.”