EHF EURO 2018. Obiectiv îndeplinit! România, calificată în careul de aşi a competiţiei

După victoria Olandei în faţa Germaniei naţionala noastră şi-a asigurat matematic prezenţa în penultimul act al Campionatului European din Franţa, tricolorele urmând să întâlnească în această fază a competiţiei puternica echipă a Rusiei.
Naţionala de handbal feminin a României.
Naţionala de handbal feminin a României. (EHF EURO/facebook)

Naţionala feminină de handbal a României este între primele patru echipe ale Europei ca valoare, după ce Olanda a reuşit, miercuri seara, să învingă Germania cu scorul de 27-21 (13-11), la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală II.

Soarta calificării noastre depindea de acest rezultat după ce tricolorele înregistraseră eşecul în faţa Ungariei, scor 31-29 (17-17).

Urmează acum un adevărat test pentru campioanele României, pentru că în lupta pentru calificarea în marea finală va trebui să ţină piept - fără pionul de bază a selecţionatei noastre, Cristina Neagu, accidentată - campioanei olimpice en titre Rusia, câştigătoarea primei grupe principale.

"Mă simt rău. Mi s-a umflat piciorul. Nu pot să-l îndoi deloc. Şi mă doare la faşa aia în care e înfăşurat", a declarat Neagu pentru Gazeta Sporturilor, care în urma investigaţiilor s-a stabilit că a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul drept, urmând să lipsească cel puţin jumătate de an din teren.

Selecţionerul spaniol Martin Ambros o va înlocui pe Neagu cu Bianca Bazaliu (21 de ani) - legitimată la CSM Bucuresti, cea din urmă fiind convocată de urgenţă la prima echipă.

Clasamentul în Grupa principală 2, se prezintă astfel: Olanda ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 puncte, Norvegia, 6 puncte, Ungaria, 6 puncte, Germania, 4 puncte, Spania, 0 puncte.

Departajarea între echipele aflate la egalitate de puncte s-a făcut în urma jocurilor directe, fetele noastre având golaveraj superior:

1. România 2 jocuri - 2 puncte (60-54 golaveraj)
2. Norvegia 2 jocuri - 2 puncte (61-56 golaveraj)
3. Ungaria 2 jocuri - 2 puncte (56-67 golaveraj)

Partida cu Rusia este programată vineri la 18,30, iar cealaltă semifinală Franţa - Olanda va începe în aceeaşi zi la orele 22,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport